Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Ezer arcmaszkkal segítik a házi- és gyermekorvosokat a szegedi rotaristák és lionsosok 
Szegeden 2020. április 27. 17:46

Ezer arcmaszkkal segítik a házi- és gyermekorvosokat a szegedi rotaristák és lionsosok 

Képriport
A koronavírus elleni védekezésben FFP 2-es arcmaszkokkal segíti a szegedi és Szeged környéki háziorvosokat, házi gyermekorvosokat, valamint az idősotthonokban és hajléktalan ellátásban dolgozókat a Szent-Györgyi Albert Rotary Club Szeged és a Szeged Első Lions Club.

Hirdetés

A házi- és gyermekorvosi rendelőkben dolgozó orvosok és asszisztensek védelme kiemelten fontos a járvány idején. A betegek ugyan elsősorban telefonon kérnek segítséget, de a személyzetnek fel kell készülnie a védekezésre, ha személyesen is megjelennek a rendelőben a betegek. 

A Szent-Györgyi Albert Rotary Club Szeged által ma, hétfőn délután átadott ezer FFP 2-es szűrőmaszk 94 százalékos védelmet biztosít a vírussal szemben.  Rósa Ágnes gyermekorvos – aki kollégájával, Barna Ilona Márta háziorvossal – vette át az adományokat elmondta:

A maszkokat a Szegeden és a kistérségében működő 65 év alatti, aktív ellátásban részt vevő orvosok és ápolók kapják, akik az adott körzetekben ügyeletet tartanak. 

A szegedi önkormányzat korábban a városban működő közel hetven házi- és harminc gyermekorvosi körzetben az ott dolgozó orvosoknak és ápolóknak már kiosztott 1400 darab, szintén nagy biztonságot nyújtó FFP 2-es maszkot, valamint civil- és jótékonysági szervezetek is adományoztak már védőfelszereléseket a szegedi egészségügyi alapellátásban dolgozóknak. 

– A rotaristák és a lionsosok adománya most azért jön nagyon jól, mert a szabályok enyhítése után várhatóan nagyon sok beteg fog személyesen is megjelenni a rendelőkben – mondta az adományokat átvevő gyermekorvos.

A két szervezet adományait ez alkalommal is a Taxi Plusz önkéntesei szállították ki a Korda utcai rendelőbe.

Mindkét jótékonysági szervezet folyamatosan adakozik

A Szeged Első Lions Club március végén már átadott 250 ilyen maszkot. Két alkalommal így már összesen 1250 maszk segíti a háziorvosok és munkatársaik munkáját. Szegeden és környékén több olyan intézmény van, ahol speciális igényű gondozottak élik mindennapi életüket. 

A két szegedi jótékonysági szervezet tagjai az őket gondozókat is támogatja. Az eddigieken felül további közel ötszáz FFP 2-es maszkot kapnak az idősek tartós bentlakásos otthonaiban dolgozó munkatársak is.

Korábban már kaptak több mint ezer darab mosható maszkot a két szervezettől, amelyet a Szeged Bolero Kft. készített. 

A hét intézmény mellett ebbe az adományozási körbe a Szegedi Kistérség Többcélú Társulás Egyesített Szociális Intézmény hajléktalanokat ellátó dolgozói is bekerültek, így most nekik is
juttattak a maszkokból.

A két szervezet által eddigi adományként átadott védőmaszkok értéke beszerzési áron 3 millió 764 ezer forint. Az adományozók ez alkalommal is felhívták a figyelmet arra, hogy a támogatás nem valósulhatott volna meg a szegedi cégek és magánszemélyek jótékony felajánlásai nélkül.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: átadás egészségügyi maszk háziorvos Szeged Első Lions Club Szent-Györgyi Albert Rotary Club
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés