Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. április 26. 13:30

Koronavírus - Pert indít a DK, hogy a kormány közölje a tesztelt emberek számát

Pert indít a DK azért, hogy a kormány elárulja: hány emberen végeztek eddig koronavírustesztet Magyarországon - közölte az ellenzéki szervezet pártigazgatója, országgyűlési képviselője vasárnapi online sajtótájékoztatóján.

Hirdetés

Sebián-Petrovszki László azt mondta, hogy

bár a hivatalos tájékoztatási oldalon közzéteszik a mintavételek mennyiségét, fennáll a gyanúja, hogy a tesztelt emberek száma ennek csupán a töredéke.

Amennyiben így van, akkor az botrány, aminek következményei kell, hogy legyenek, ha viszont nincs így, akkor nincs ok a „titkolózásra” - hangoztatta.

Ha igaz, hogy egy embert 3-4-szer is tesztelnek, akkor a hivatalosan közölt mintegy 60 ezer mintavétel csupán 15-20 ezer ember megvizsgálását takarja. Ebben az esetben „érdemben nincs tesztelés”, csak „kormányzati alibizés” van, és a kabinet sem tudja, hogy valójában hányan fertőzöttek az országban. Pedig ha újra akarják indítani a gazdaságot, ez egyáltalán nem mindegy - jelentette ki a DK pártigazgatója.

Úgy vélekedett: érdektelen, hogy hány tesztet használtak el. A lényeg az, hogy hány embert vizsgáltak meg, és az egész világon ezt az adatot hozzák nyilvánosságra - mondta.

Sebián-Petrovszki László úgy fogalmazott: „erős a gyanú”, hogy azért „titkolják el” a tesztelt emberek számát, mert az „botrányosan alacsony”.

Azt mondta, hogy a DK először közérdekűadat-igényléssel fordult a Nemzeti Népegészségügyi Központhoz, Müller Cecília országos tisztifőorvos azonban a pártot „cinikusan” a hivatalos tájékoztatási oldalra irányította, amelyen nem található meg a kérdezett információ.

A pártigazgató közölte: a DK pert indít ezért. El akarja érni, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs közölje: hány embert teszteltek eddig.

Az ellenzéki szervezetnek „erős a gyanúja”, hogy ennek az adatnak a lakosságszámhoz viszonyított aránya lényegesen alacsonyabb, mint a környező országokban.

Elég a „sumákolásból”, a magyaroknak joguk van tudni a kérdéses információt - hangoztatta Sebián-Petrovszki László.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Demokratikus Koalíció járvány koronavírus per teszt
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés