Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. április 26. 09:06

Felmérés: a munkanélkülieket vagy a nehéz helyzetbe került cégeket támogassa inkább az állam?

Támogassa-e anyagilag is a kormány a munkájukat elvesztőket vagy inkább a nehéz helyzetbe került cégeket segítse? Melyik lenne hatásosabb, a gazdaság újraindítására? – többek között ezt is megkérdezte Publicus Intézet egy friss felmérés során.

Hirdetés

A Publicus Intézet a Népszava megbízásából április 14–18. között 1005 fő megkérdezésével készített országos reprezentatív közvéleménykutatásban vizsgálta a választópolgárok véleményét a járvány gazdasági hatásának csökkentése érdekében hozott egyes kormányzati intézkedésekről.

A felmérést végzők többek között arra is kíváncsiak voltak, hogy a válaszadók szerint most

elsősorban mire kellene fordítani az állami forrásokat: azok megsegítésére, akik elvesztik a jövedelmüket vagy inkább a nehéz helyzetbe került cégek támogatására?

A megkérdezettek harmada a jövedelmüket elvesztők megsegítésére fordítaná az állami forrásokat, és csak minden ötödik munkavállaló támogatná a gazdaság gyors újraindulása érdekében a nehéz helyzetben lévő cégeket.

A dolgozók majdnem fele szerint ugyanakkor mindkettőre költenie kellene most az államnak.

A válaszok alapján a Fidesz szavazóinál jobban átment a „nem adunk segélyt munka nélkül” kormányzati elv, hiszen csak negyedük támogatná a jövedelmüket elvesztőket, az MSZP szavazóinak ugyanakkor majdnem fele ezt tartaná helyesnek.

A megkérdezettek mindössze 4 százaléka válaszolt úgy, hogy egyikre sem, szerintük az állami forrásokat most kizárólag a járvány megállítására kellene fordítani.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: állami támogatás közvélemény-kutatás munkanélküliség támogatás Publicus Intézet
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés