Ziccer 2020. április 26. 08:05

A jövő héten újra benépesülhet a Vízitelep

A tervek szerint a jövő héten nyitja meg kapuit a Vízitelep a Felső-Tisza parton, és a szabályok szigorú betartása mellett újra vízre szállhatnak a versenyzők, valamint az amatőr sportolók. A kajak-kenusok versenyszezonja az elképzelések szerint júliusban kezdődik majd.

Hirdetés

Március közepén zárt be a Vízitelep a Felső-Tisza parton. Az előtte folyamatosan lüktető létesítményben jelenleg a legnagyobb hangzavart a madarak okozzák. A hajók állványokon várják, hogy újra használatba vegyék őket a versenyzők.

Úgy tűnik erre hamarosan lesz lehetőség, hisz a Magyar Kajak-Kenu Szövetség döntése értelmében nyár közepén és csak kisebb versenyekkel, de elkezdődhet a szezon.

Legalább is erről beszélt Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke a pénteki elnökségi ülést követően: „Arra látok most esélyt, hogy július második felében a regionális versenyekkel, és a vízitúra-kupa fordulókkal újraindulhat az élet. Jó lenne, ha minden szakágban és korosztályban avathatnánk 2020-ban is magyar bajnokot. Az első területi bajnoki fordulókat augusztus közepén tartjuk, augusztus végén rendeznénk az ob-t a felnőtt, U23-as, ifjúsági és serdülő korosztályoknak, a masters versenyzőknek és a kicsiknek pedig szeptemberben.„

Az elnök szerint nehezíti a dolgot, hogy most az amatőr versenyzőknek kizárólag szabadidő-sportolásra van lehetőségük, őket csak három fős csoportokban szabad vízre engedni, és szervezett edzések nincsenek.

Petrovics Kálmán, az NKM Szeged Vízisport Egyesület klubigazgatója örömmel fogadta a hírt, elmondta a klub közel 600 aktív tagja már nagyon várja, hogy újra használhassa a Vízitelepet.

A klubigazgató elmondta, azt tervezik, hogy a jövő héten már megnyitják a Vízitelep kapuit, „nagyon óvatosan és csak a szabályok betartásával, rekreációs jelleggel egy kicsit engedjük, hogy a hajókat elérjék tagjaink és egyesével ki tudjanak menni vízre.”

A klubigazgató szerint a kialakult helyzet megviselte a versenyzőiket is, elsősorban az olimpia elhalasztása jelent számukra óriási bizonytalanságot. „Azonban azt tudják, bármi is történik, nekik a maximumot kell nyújtani” – tette hozzá.

Birkás Balázs, az egyesület világ- és Európa-bajnok versenyzője szerint, nála tulajdonképpen semmi nem változott, csak egy kicsit nehezebb körülmények között edzett. „Csak visszavettünk a felkészülésből és egy picit elnyújtva fogunk újra fölkészülni az első megmérettetésre, amelyre augusztusig van időnk” – mondta a válogatott sportoló.

A kajak-kenu szövetség által közzétett versenynaptár szerint a szegedi vb-n szeptember 24-27. között szurkolhatunk majd a Maty-éren.

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: kajak-kenu NKM Szeged VE Petrovics Kálmán vízitelep