Hirdetés
Túl a városon 2020. április 25. 18:17

Olvasói levél: Ilyen országban élünk, de meddig?


Hirdetés

Van egy ország Európa szívében, ahol semmi sem normálisan történik. Sem koronavírusügyben sem másban. Katonák irányítják a kórházakat. „Kórházparancsnok” – hallották már valahol ezt a szót? A Legfőbb Parancsnok (aki az az Alaptörvénynek keresztelt Alkotmány szerint is a köztársasági elnök – nálunk ennek ellenére a miniszterelnök) személyesen irányít. Mindenhez ért: árvízvédelemhez, vírusokhoz, maszkvarráshoz (a parlamentben azt mondja: nem rendelheti el a kötelező maszkviselést, mert nem tud mindenkinek maszkot biztosítani. Varrjon mindenki magának otthon, mint ahogyan én is tettem!). Délelőtt megmondja, hogy nem kell bezárni az iskolákat, mert akkor fizetés nélküli(!) szabadságra kell küldeni a pedagógusokat, este pedig bejelenti, hogy be kell zárni az iskolákat. Bizonyára napközben a nagy „keccsölés” közben mást súgtak neki.

Nézzenek rá a mai koronavírus térképre! Egymással szomszédos három megye, közülük az egyik a legnagyobb, Bács-Kiskun 23 fertőzött, Csongrád 63 fertőzött, Békés 13 fertőzött (pedig mostanában itt lopódznak be a Soros-migránsok, akik sok más baj mellett a vírust is hozták). Hihető ez? Dehogy hihető, csak egyszerű következmény: ahol többet mérnek, ott több a fertőzött. De jön május 3-a a csúcspont! Akkortól annyit mérnek, hogy majdnem 40 ezer szabad kórházi ágy kell. Félholtak is haza! Ha estére már teljesen holt lesz, akkor az már nem az ellátórendszer hibája, hanem az otthoniaké! Csak azt nem tudom, hogy a vírussal egyeztettek-e?

Vegyük el az önkormányzatoktól a parkolási díjakat, és más bevételeiket! Az ellenzékiek dögöljenek bele, a mieinknek meg majd odaadjuk valahogy. Szombathelynek 300 milliót a senkinek sem kellő stadion működtetésére. Szegedre meg majd akkor építünk nélkülözhetetlen és többször megígért harmadik hidat, ha megérdemlik!

Mészáros Lőrinc keményítőgyára – a Viresol Kft. – szennyezi a Mátrai Erőmű víztározóját – állapítja meg a katasztrófavédelmi hatóság, és megtiltja az Őzse-völgyi víztározó további használatát. A katasztrófavédelmi hatóság határozata szerint „a környezetkárosítást megelőző intézkedések végrehajtása nem tűr halasztást,” ezért a rendelkezést jogorvoslatra tekintet nélkül azonnal végrehajtandóvá nyilvánította. Mit tesz erre Mészáros Lőrinc? Semmit. Majd, ha a Gazda szól neki.

Maruzsa államtitkár majd személyesen érettségiztet. Nem mondta még neki senki, hogy államtitkárként nem ez a dolga, hanem az, hogy gondoskodjon mindenről, ami az érettségik biztonságát, tisztaságát garantálják. A munkaalapú Parragh László boldog lehet: 11 ezerrel csökken a felvételizők száma. Butul az ország. A társadalmi mobilitás lelassult, szinte nulla, de hát ez a cél, hogy az uralkodóréteg újratermelje önmagát, csak nehogy az egymás közötti házasodásnak, vagyongyarapításnak genetikai következményei is legyenek. Az én diplomás gyerekem is külföldön él, ott szült, csak neten látom a kisunokám fejlődését, és abban bízom, hogy ebbe az országba soha nem jön haza. A sírunkat meg majd megőrzi a szegedi temető…

Bódi György

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: olvasói levél