Hirdetés
Túl a városon 2020. április 24. 18:08

Bármikor jut pár száz millió közpénz egy senkinek sem kellő stadion üzemeltetésére Magyarországon

A szombathelyi Haladás stadionját a klub és a város sem tudja üzemeltetni, mert nincs rá több százmillió forintja évente. Ezért most az államra hárul a feladat. Teljesen mindegy egyébként, mindegyik mi, adófizetők vagyunk.

Hirdetés
Hirdetés

Egy dolgot lehetne tenni az üggyel, nem építeni vaktában 20 milliárdos stadionokat, de mivel ez a miniszterelnök hobbija, és a nemzeti nagytőkések is így tudnak még nagyobb tőkésekké válni, nincs más hátra, mint az előre haladás. Az mfor.hu írta meg, hogy még március 30-án kötött egy megállapodást az Emberi Erőforrások Minisztériuma, hogy 300 millió forinttal megtámogatják a Haldadást, mert a klub nem tudja fenntartani a 15-16 milliárdos stadiont.

A kormány az adófizetők pénzéből 300 millió forinttal támogatja az adófizetők pénzén egy közpénzzel (TAO) támogatott focicsapatnak épített stadion üzemeltetését, amit az adófizetők sohasem kértek.

A másodosztály 17. helyén álló szombathelyi klub kálváriája a stadion 2017-es átadása óta tart: kezdetben nem találtak üzemeltetőt a létesítményre, majd a klub is becsődölt. A 9 ezer férőhelyes arénát először 8,8 milliárd forintból akarták megépíteni, de az később 13,1 milliárd forintra drágult, végül 15,2 milliárd forintba került, amit 2017-ben pótmunkák címen megtoldottak még 603 millió forinttal, így a végső ár 15,8 milliárd körül alakult.

Egyébként a szombathelyi Haladás a második legnézettebb csapat hazai pályán 1800 nézővel (a listát a Szeged-Csanád Grosics Akadémia vezeti 2300-zal). A teljes magyar másodosztály átlagnézőszáma 854 fő meccsenként.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: állami támogatás Haladás stadion Szombathely

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés