Túl a városon 2020. április 24. 13:41 Forrás: mti

Koronavírus - Párbeszéd: a diákok kapjanak megajánlott jegyeket!

A Párbeszéd arra kéri a kormányt, hogy a koronavírus-járvány várható tetőzésekor ne legyenek érettségi vizsgák. A diákok ehelyett kapjanak az eddigi eredményeik alapján megajánlott jegyeket - javasolta a párt frakcióvezető-helyettese.

Hirdetés

Tordai Bence pénteki, online követhető sajtótájékoztatóján emlékeztetett, hogy Orbán Viktor kormányfő szerint május 3-ra várható a járvány tetőzése, az érettségi vizsgák pedig május 4-én kezdődnének.

A politikus azt mondta, a Fidesz továbbra sem hallgatja meg a tanárokat, a szakmai szervezeteket, a diákokat és a tanárokat, pedig az érintettek felhívták a figyelmet, hogy végtelenül veszélyes és felelőtlen most megtartani az érettségiket.

A kormány közel százezer diák sorsával és több százezer ember egészségével játszik, mert akár kétezer fertőző góc is kialakulhat - fogalmazott.

A képviselő arra is kitért, hogy azok számára meg lehet rendezni az érettségit, akik a megajánlott jegyeknél jobbat szeretnének. Hangsúlyozta, hogy ebben az esetben már csak néhány ezer emberről lenne szó.

Mindenki járjon egy kicsit jobban és senki ne járjon rosszabbul a járvány miatt, senkinek nem fáj, ha valaki esetleg eggyel jobb jegyet kap, mint amilyet a vizsgán szerzett volna!

- érvelt Tordai Bence.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: érettségi Párbeszéd Tordai Bence