Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Hétvégi korlátozások Szegeden: viseljünk szájmaszkot a boltokban és ha buszra szállunk!
Szegeden 2020. április 24. 09:37

Hétvégi korlátozások Szegeden: viseljünk szájmaszkot a boltokban és ha buszra szállunk!

Ezen a hétvégén is érvényesek a korábban kiadott korlátozások, egyúttal az önkormányzat arra kéri a városlakókat, viseljenek maszkot, ha vásárolni indulnak, közlekednek.

Hirdetés

Az erre a hétvégére szóló közleményt szó szerint közöljük:

„Szeged Megyei Jogú Város önkormányzata fent tartja a múlt hét végén elrendelt korlátozásokat. Kérjük, kizárólag létfontosságú ügyben hagyják el a hétvégén az otthonukat!

– Az április 25-26-i hétvégén – szombaton 00:00 órától vasárnap 24:00 óráig – az üzletek az eddigi korlátozó szabályok és a hétvégi nyitva tartás szerint működnek Szegeden.
– Nyomatékosan kérjük a szegedieket, hogy az üzletekben, a boltokban és a piacon, valamint a közösségi közlekedési járműveken, taxikban viseljenek szájmaszkot, ennek hiányában kendővel vagy sállal takarják el a szájukat és az orrukat!
– Továbbra is kérjük a boltok üzemeltetőit, hogy járványügyi felelősségük tudatában járjanak el. Folyamatosan ellenőrizzék a vásárlóik számát az üzletükben, és figyelmeztessék az embereket a 1,5 méteres távolságtartásra.
– Az önkormányzati tulajdonú Mars téri piacon egyidejűleg, egyszerre maximum 500 vásárló tartózkodhat (ez az átlagos szombati látogatószám fele), amit a piac munkatársai szigorúan ellenőriznek. A szegediek védelme érdekében a járvány miatt frissen kifejlesztett, a vásárlók számát nyilvántartó forgalomszámláló applikációt is felhasználják a piacon. Az 500 fős rendelkezés a jövőben is érvényben marad.
– A szabadban lenni, sportolni vagy kutyát sétáltatni legfeljebb napi egy órában lehet a hétvégén, azt is egyedül, vagy csak azokkal, akikkel egy háztartásban élnek.

A járványt közösen fogjuk legyőzni, köszönjük támogató együttműködésüket!”

A rendeletet innen le is tudják tölteni.

Nézze meg a Szeged Televízió híradós anyagát a témában!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: egészségügyi maszk járvány kijárási korlátozás koronavírus pandémia világjárvány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés