Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. április 22. 17:01

Fertőtlenítik a szegedi idősotthonokat, 424 idős embert érint

Bár egyetlen olyan szegedi intézményben sem találtak koronavírussal fertőzöttet, amelyben idős emberek ellátásával foglalkoznak, a honvédség szakemberei minden idősotthonban fertőtlenítenek.

Hirdetés

Szerdán reggel a Szegedi Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézmény Kálvária sugárút 47. szám alatti épületében kezdték meg a fertőtlenítést a szentesi laktanyából érkezett katonák. 

Mivel mindent jól előkészítettek az otthon munkatársai, szinte azonnal munkához is láttak. Kora délután befejezték a fertőtlenítést, és az ellátottak rövidesen vissza is térhettek.

Zsótér Ágnes, az intézmény főigazgatója elmondta, hogy

  • csütörtökön a Kálvária sugárút 45. szám alatti épületben folytatják a munkát a katonák,
  • pénteken pedig az Acél utcai idősotthont fertőtlenítik.

Mivel meg tudták oldani a lakók ideiglenes elhelyezését, nem kellett máshová szállítani senkit.

A három épületben összesen 424 idős ember lakik, akik fokozottan veszélyeztetettek a koronavírus-járvány miatt, ezért fontos, hogy minden biztonsági intézkedést megtegyenek az érdekükben.

Eddig egyetlen fertőzöttet sem regisztráltak a szegedi egyesített szociális intézmény ellátottjai és munkatársai között.

Nézze meg a Szeged Televízió híradós anyagát!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: idősek otthona idősotthon Szegedi Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézmény Zsótér Ágnes honvédség járvány koronavírus pandémia Szentes világjárvány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés