Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. április 22. 13:21

Itt a tartósan jó idő, ezért leáll a távfűtés Szegeden

Az elmúlt napokban folyamatosan kellemes volt az időjárás, és az elkövetkező időszakban sem kell markáns lehűlésre számítani, azért csütörtöktől a Szetáv leállítja a távfűtést Szegeden.

Hirdetés

A jogszabály pontosan meghatározza, mikor lehet leállni a távfűtéssel – mondta Kóbor Balázs, a Szetáv igazgatója. Eszerint,

amennyiben három egymást követő napon a napi középhőmérséklet meghaladja a 12 fokot, akkor lekapcsolható.

Az elmúlt hetekben már volt egy ilyen periódus, azonban az előrejelzések azt mutatták, érkezik még egy hidegfront – ami meg is jött – ezért nem állították le hamarabb a fűtést. - tette hozzá az igazgató.

Szegeden 28 ezer 400 lakásban és közel 30 egyéb intézménybe, üzlethelyiségben szolgáltatja a távfűtést a cég.

A Szetávnak május 15-éig rendelkezésre állási kötelezettsége van. Ez azt jelenti, hogy amennyiben elromlik az idő és jön egy hosszabban tartó lehűlés, akkor újra indítják a fűtést. „Itt a hangsúly a hosszabb perióduson van, mert egy-két napos lehűlés miatt nem érdemes újra indítani a rendszert, mivel legalább egy nap, mire felmelegszenek a lakások” – emelte ki Kóbor Balázs.

Az igazgató azt is elmondta,

az idei év melegebb volt, mint a tavalyi, így a szolgáltatást igénybe vevők visszatérítésre számíthatnak.

„Ezt úgy alakul ki, hogy kiszámoljuk az előző három év előlegszámláinak átlagát, és amennyiben ez nagyobb, mint a ténylegesen elfogyasztott hőmennyiség, akkor számíthatnak pénzre az ügyfeleink”.

Ezt eddig június 30-ig megkapták az érintettek, de a mostani járványhelyzet miatt erre csak az év vége felé kerülhet sor.

A légköbméteres elszámolásokat meg tudják csinálni, de a mérőórák leolvasását nem tudják elvégezni, ugyanis a Szetáv munkatársai a koronavírus járvány miatt nem mennek be a lakásokba, nem kockáztatják sem az ott lakók, sem a cég alkalmazottjainak egészségét. Kóbor Balázs elmondta, március óta nagyon szigorú egészségügyi előírásokat hoztak, a dolgozóik csak akkor mehetnek be a lakásokba, ha ott havaria helyzet alakult ki. A vízóra- és radiátor cseréket is elhalasztották, ez jelentős anyagi kieséseket okoz a cégnek, de az egészség a legfontosabb. Amennyiben a szerelőnek mégis be kell mennie valahová, akkor lábvédőt, kesztyűt és maszkot viselnek és kétszeri is fertőtlenítenek, egyszer a kezüket, egyszer pedig a felhúzott gumikesztyűt. – tette hozzá.

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: fűtés fűtési szezon Kóbor Balázs Szegedi Távfűtő Kft. távfűtés
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés