Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. április 22. 11:27

Szeged kínai testvérvárosa szájmaszkokkal segíti a vírus elleni védekezést

Képriport
Együtt győzzük le a nehézségeket – üzente az adományokat rejtő dobozokon lévő felirattal Weinan városa a szegedieknek. A szájmaszkokat Szabó Sándor, Szeged egyéni országgyűlési képviselője vette át a kínai partnertől.

Hirdetés

A most érkezett 10 ezerrel együtt

már 60 ezer szájmaszk áll a város rendelkezésére, hogy segítse mindazok munkáját, akik leginkább veszélyeztetettek a járvány elleni küzdelemben

– mondta Szabó Sándor a városháza előtt megtartott átadási ünnepségen.

A szájmaszkokból elsősorban egészségügyi dolgozók és olyan közszolgáltatási cégek dolgozói kapnak, akik munkájuk miatt sok emberrel találkoznak ilyenkor is.

Weinannal 1999-ben létesített testvérvárosi együttműködést Szeged, és mindig szoros volt a kapcsolat a kultúra és a turisztika terén. Cao Cseng Jin – aki régóta a legfontosabb kapcsolattartó a két város között – rövid beszédében elmondta, a weinaniak mindent elkövetnek annak érdekében, hogy magyar testvérvárosukban eredményesen küzdjenek meg a járvánnyal. Kilátásba helyzete, hogy rövidesen újabb segítség várható tőlük. Végül kínai szokás szerint egy feliratot tartott fel az adomány átvételekor magyar partnerével, melyen a következő szöveg állt:

Szeged városa befogadta Weinan város adományát.

Nézze meg a Szeged Televízió híradós anyagát!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: egészségügyi maszk felajánlás járvány Kína koronavírus segítség testvérváros Weinan
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés