Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. április 22. 09:32 Forrás: MTI

A járvány ideje alatt sem pihent a kábítószerkereskedő

Egy a veszélyhelyzet alatt is drogot árusító kábítószer-kereskedő ellen indult eljárás Szegeden, az ügyészség indítványozta a férfi letartóztatását – közölte a Csongrád Megyei Főügyészségi szóvivője szerdán.

Hirdetés

Szanka Ferenc elmondta, a férfit bűnszervezetben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével gyanúsítják.

A megalapozott gyanú szerint 2018 júliusában – egy már tavaly május óta letartóztatásban élő testvérpár vezetésével – olyan bűnszervezet jött létre, amelynek tagjai jellemzően Szegeden és Hódmezőváráshelyen értékesítettek amfetamint, kokaint és marihuánát. A csoport tagja volt a most őrizetbe vett szegedi férfi is, akinek a vezetők által biztosított kábítószer továbbadása volt a feladata a fogyasztókat felhajtó társainak. A gyanúsított folyamatosan koordinálta a kábítószer beszerzését, terítését és értékesítését, valamint az abból származó bevételek elosztását.

A férfi társai lebukását követően saját beszerzési, értékesítési forrásokat kiépítve tovább folytatta tevékenységét, egészen hétfői elfogásáig.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés és az eljárás meghiúsításának veszélye miatt tett indítványt a férfi egy hónapos letartóztatásának elrendelésére.

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Csongrád Megyei Főügyészség kábítószer kábítószerkereskedő Szanka Ferenc
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés