Hirdetés
Hirdetés
Ziccer 2020. április 21. 16:04

Bajnoki címet ünnepelhetnek a szegedi U16-os jégkorongcsapatnál

A Magyar Jégkorong Szövetség döntése értelmében a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű U16-os együttese nyerte a 3×3-as bajnokság 2019–2020-as idényét. Bár a sorozat fináléja a koronavírus-járvány miatt elmaradt, a szezonbeli teljesítménye alapján az élre sorolták Csiki Csaba csapatát.

Hirdetés

A koronavírus miatt egyik napról a másikra értek véget a 2019–2020-as jégkorong-bajnokságok, befejezni sem tudták azokat a csapatok. A Magyar Jégkorong Szövetség kényszerhelyzetbe került, így végül elektronikus formában hozott határozatban döntött arról, hogy milyen elvek mentén állapítsák meg a végeredményt. Mivel a legtöbb sorozatban már csak néhány mérkőzés volt hátra, mindenhol meghatározták a végső sorrendeket.

A besorolás alapján a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű U16-os csapata nyerte a 3×3-as bajnokságot, amely a sportág egy speciális, kispályás változata. Csiki Csaba együttese az egész szezonban leiskolázta ellenfeleit, egyet kivéve minden meccsét megnyerte, így egyértelműen a legjobbnak bizonyultak. A döntés szerinti első három helyezettnek bajnoki érmet és kupát is biztosít a szövetség, így a szegedi játékosok hamarosan aranyéremmel gazdagodhatnak.

– Azoknak a játékosoknak, akik az U18-ban még nem szerepeltek, remek lehetőség volt ez a bajnokság, technikailag rengeteget tudtak fejlődni. Mivel nem lehetett ütközni, az ügyesség még jobban érvényesült. Arra is jók voltak a tornák, hogy az eggyel fiatalabb évfolyam tagjai beleszokjanak az idősebbek közé: az U14-esekből mindig vittem játékost, és ők helyt is álltak, gólokat ütöttek. A végül elmaradó négyes döntőbe az alapszakaszban legyőzött Hatvan és FTC is bejutott rajtunk kívül, ez jelzi, hogy a keleti volt az erősebb csoport. Nyugatról a Szombathely érkezett volna, őket a középszakaszban 20–2-re vertük. Ez alapján szerintem a finálé sem okozott volna gondot, a pályán is magabiztosan nyertük volna az aranyérmet – értékelt Csiki. A szegediek legutóbb 2017-ben ünnepelhettek bajnokcsapatot, akkor – szintén Csiki Csaba vezetésével – az U14-es együttes nyerte meg a II. csoport küzdelmeit.

A többi szegedi együttes közül az OB II-es felnőttek a negyedik, az U18-asok a tizennegyedik, az U14-esek harminchét együttesből a huszadik helyen végeztek a 2019–2020-as évadban. A szövetség közleménye hozzáteszi: tisztában vannak azzal, hogy a határozatban foglalt végeredménnyel nem lesz mindenki elégedett, ugyanakkor azt az álláspontot képviselik, hogy a bajnokságok 85-95 százalékának lejátszását követően adott esetben még egy ezüst- vagy bronzérem is jobb megoldás annál, minthogy közel egy teljes szezon eredményeit semmibe vegyék.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Goodwill Pharma Szegedi Vízmű jégkorong utánpótlás utánpótlás-nevelés
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés