Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. április 20. 21:38

Maruzsa: legfeljebb mozgatják az érettségi időpontját, de nem halasztják el

Ezzel választ is adott a köznevelésért felelős államtitkár azoknak, akik féltik a 83 ezer érettségizőt, a családtagjaikat és az érettségiztetőket és az ő családjukat a koronavírus-fertőzéstől.

Hirdetés

Érettségi lesz, a kormány kijelölte a vizsgák időpontját, de ha a járványügyi szempontok indokolják, annak „mozgatásáról” a szükséges döntést meghozza a kabinet – erről Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár beszélt a kormány honlapján közzétett videóban.

Az érettségi és a szakmai vizsgák megszervezése a folyamatosan változó járványügyi helyzetben komoly kihívás valamennyiünk számára. Legyen szó a tanulókról, a pedagógusokról, a szülőkről vagy éppen a közigazgatásban dolgozókról – fogalmazott az államtitkár.

Az érettségi lehető legbiztonságosabb megszervezésének kitalálták a módját, ezért tartanak csak írásbeli vizsgákat, és mindenkinek biztosítják a szükséges védőfelszerelést. Erről a kormány a döntését meghozta, és kijelölte a vizsgák időpontját.

Amennyiben a járványügyi szempontok az időpont „mozgatását” indokolják, a szükséges döntést meg fogják hozni – mondta Maruzsa Zoltán.

A „mozgatás” kifejezés megágyazhat az érettségi akár 2-3 hetes elhalasztásának is, mivel az Orbán Viktor által elkottyintott, majd a tisztifőorvos által bejelentett, május 3-ra várt járványtetőzéssel szinte egy időben, május 4-étől tervezik levizsgáztatni a továbbtanulni szándékozó, 83 ezer végzős diákot. Nem véletlenül háborodott fel több pedagógus és szülő is.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: államtitkár Emberi Erőforrások Minisztériuma érettségi járvány Kásler Miklós koronavírus köznevelés közoktatás Maruzsa Zoltán oktatás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés