Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. április 20. 16:53

Négy szakszervezet követeli a köznevelési államtitkár lemondását a PDSZ terroristázása miatt

A fideszes Maruzsa Zoltán csak a jól bevált komcsizást akarta felhasználni a kormánnyal eltérő véleményen lévőkkel szemben, úgy, ahogyan azt főnökétől tanulta, de egy kicsit messzebbre ment a kelleténél.

Hirdetés

Még szombaton döntött úgy Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár, hogy jólnevelt európai politikus imidzsén túllépve utánozza kicsit az októberi önkormányzati választások előtt komcsizással a szavazótábort felfűtő és idén februárban is diplomás kommunistázó Orbán Viktort, és

a Vörös Hadsereg Frakcióhoz, azaz egy szélsőbaloldali terrorszervezethez hasonlította az írásbeli érettségik megtartása ellen szót emelő, és koordinált szabadságkivétellel fenyegetőző Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetét.

Vannak, akiknek a rendeleti kormányzás egyébként nagy mellénye már néhány nap után is szűk, úgy látszik Maruzsa is ilyen.

A PDSZ szerint hatalmas felelőtlenség és egészségügyi zsákbamacska megtartani az írásbeli érettségiket, miközben– és ezt maga a miniszterelnök kottyintotta el egy propagandavideójában – a koronavírus-járvány tetőzését épp május 3-ra várják. Ezért aztán a szakszervezet úgy döntött, hogy ezt készek akár meg is akadályozni, méghozzá úgy, hogy az érettségiztetők egyszerre veszik ki a szabadságaikat.

Mert a PDSZ úgy véli, hogy 83 ezer érettségiző és a több száz érettségiztető egészsége fontosabb, mint maga a vizsga, ami megajánlott jegyekkel helyettesíthető lenne.

A Maruzsa-féle komcsi terroristázás miatt a PDSZ-en kívül másik három szakszervezet is a köznevelési államtitkár lemondását követeli. Hétfői közleményükben azt írják:

„Az EVDSZ, MKKSZ, PDSZ és TBDSZ szakszervezeti szövetségének nevében követeljük Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár nyilvános bocsánatkérését. Amennyiben erre nem hajlandó, követeljük azonnali lemondását!”

Sőt, az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés, a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma, a LIGA Szakszervezetek, a Magyar Szakszervezeti Szövetség és a Munkástanácsok Országos Szövetsége is távozásra szólította fel az államtitkárt.

Tehát elvileg Maruzsa egy nyilvános bocsánatkéréssel el is intézhetné a dolgot.

Ön mit gondol, bocsánatot kér majd Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár?

  1. Igen, hát a Zoli egy rendes ember, csak megszaladt a nyelve, de biztos ő is érzi azt, hogy túllőtt a célon.
  2. Igen, de csak azért, mert a Főnök leszól neki.
  3. Igen, de nem.
  4. Nem.
  5. Nem, de egyébként is Soros.
  6. Naná, hogy nem. Ezektől a komcsi terroristáktól? Egy fenét, meg is érdemlik maguknak!

Az ügy több ezer szegedi diákot, szülőt és tanárt is érint. Kommentekben várjuk a megtisztelő tippjeiket.

Z

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: érettségi Maruzsa Zoltán köznevelés PDSZ Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete EVDSZ MKKSZ TBDSZ Vörös Hadsereg Frakció szélsőbaloldali terrorszervezet
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés