Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. április 20. 15:22

Koronavírusra tesztelték a szentesi Koszta József Múzeum dolgozóit

Képriport
A szentesi Koszta József Múzeum mind a 17 főállású dolgozóján és közvetlen családtagjaikon elvégezték az új koronavírus gyorstesztjét. A vizsgálatokat egy szegedi magánklinikán végezték, a költségeket pedig az intézmény fizette.

Hirdetés

Tudomásom szerint mi vagyunk az első közgyűjteményt kezelő intézmény, amelyben az összes dolgozó átesett koronavírus tesztjén – mondta Farkas László Róbert, a Koszta József Múzeum igazgatója.

Munkatársaik többek között ásatásokon vesznek részt, ezért is érte őket váratlanul, hogy az egyik kollégájuk tesztje pozitív lett. A megismételt teszt eredményére még várnak, de ettől függetlenül úgy döntöttek, hogy a munkatársak egészsége érdekében egy szegedi magánklinikán mindenkin elvégzik a tesztet.

Úgy tudjuk, egy teszt ára körülbelül 10 ezer forint.

Hétfőn 14 munkatárs utazott át Szentesről, és szerencsére egyelőre úgy néz ki, hogy nem fertőződött meg közülük senki. Gera Sándor műszaki dolgozó azt mondja, hogy egy egyszerű vérvételhez hasonló a teszt, és az eredményt 20 percen belül ismertették vele. Pusztai Ágnes pénzügyi vezető szerint is gyorsan zajlott a vizsgálat, és szerencsére nála is mindent rendben találtak. Sipos Szabina titkárságvezető azt mondta, hogy megnyugtatta a teszt, és az eredményről azonnal értesítette a családtagjait.

A múzeumban rengeteg a tennivaló, ezért három hét otthoni munka után a húsvéti ünnepek után ismét elkezdek bejárni az épületbe. Előkészítik például az Őze Lajos Emlékház megnyitását, amelyben rengeteg rendezvényt terveznek, természetesen a járvány levonulása után.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradós anyagát is!

Sz. Gy.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Szentes járvány koronavírus Koszta József Múzeum teszt
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés