Művház 2020. április 19. 20:23

Kétszáz zenész home flashmobon játssza a Queen legendás slágerét

Kétszáz zenész játszotta otthon a Queen The Show Must Go On című slágerét a CityRocks szervezésében. A felvételeket összegyúrták, és kész is a különleges zenei produkció, amit katasztrófavédelmi szakember, orvosok, rendőrök is támogatnak: azt üzenik, ha most otthon maradunk, folytatódhat a show.

Mit lehet csinálni a karanténban? Ha van otthon hangszer, ugyanazt, mint mindig, amikor csak az idő engedi: zenélni! Kétszázan gondolták úgy, hogy minden adott egy igazi zenei különlegesség létrehozásához, és eljátszották, illetve rögzítették a Queen együttes The Show Must Go On  című slágerét.

– A dal üzenete világos: a show-nak folytatódnia kell – mondta Révész Zsolt, a Cityrocks kommunikációs vezetője. Azt is hozzátette, hogy nem véletlenül vannak olasz utalások a filmben, hiszen a rock flashmob műfaj megteremtője az olasz Rockin 1000 csapata, a videóval pedig nekik is üzennek.

– Ezekben az időkben mindenki küzd, de egyelőre nem tudunk jobb módszert a járvány megfékezéséhez, mint a karantént. Ezért örültünk azoknak az orvosoknak, rendőröknek, katasztrófavédelmi vezetőnek, akik mellénk álltak, és a zenés videónkon keresztül is otthon maradásra biztatják az embereket. Minden tiszteletünk és hálánk azoké, akik áldozatot hoznak azért, hogy a legnagyobb show – a normális életünk – folytatódhasson. Nekik ajánljuk ezt a filmet, bármilyen területen is állnak most helyt – emelte ki Révész Zsolt.

A felhívást a home flashmobra a kijárási korlátozások bejelentésekor tették közzé a Cityrocks szervezői azok körében, akik az élő produkcióikon már részt vettek korábban. – Azt gondoltuk, hogy ha 40-50-en jelentkeznek, akkor abból már egy nagyon szép kisfilmet lehet készíteni. Végül 200-an küldtek videót – mondta a kommunikációs vezető.

A Cityrocks Produkció a korábbi években Szegeden és Kecskeméten szervezett több száz fő részvételével rock flashmobokat. A jelenlegi helyzet mindent felülír, de az együtt zenélés örömét, az ebből születő közösségi élményt most is sikerült megélni.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: CityRocks home flashmob Freddie Mercury Queen The Show Must Go On