Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Operatív törzs: a hétvégén általában nehezebb a „kijárási korlátozás magatartási szabályainak betartása”
Túl a városon 2020. április 19. 13:25 Forrás: MTI

Operatív törzs: a hétvégén általában nehezebb a „kijárási korlátozás magatartási szabályainak betartása”

Azért is fontos „a közbiztonság megteremtésére irányuló jelenlét biztosítása”, mert hétvégenként könnyebb elérni „a fiatalok által használt csoportképző helyeket”.

Hirdetés

Lakatos Tibor elmondta: az elmúlt 24 órában

  • 1286 alkalommal kellett figyelmeztetésben részesíteni olyanokat, akik megszegték a kijárási korlátozással kapcsolatos szabályokat,
  • 496 helyszíni bírságot szabtak ki,
  • 425 feljelentést tettek.

A hatósági házi karantén betartásával kapcsolatban az elmúlt napon 8932 ellenőrzést tartottak és 30 szabálytalanságot tapasztaltak.

– Magyarország még a koronavírus-járvány felszálló ágában van – ezt már Müller Cecília jelentette ki. Az országos tisztifőorvos azt mondta:

nincs oka kétségbe esni annak, akit megfertőz a vírus, mivel változatlanul igaz, hogy az érintettek 80 százaléka nagyon enyhe tünetekkel esik át a betegségen.

Közölte, hogy nem változott azok köre, akik magas kockázatnak vannak kitéve: továbbra is elsősorban az idős, krónikus betegségben szenvedő emberekre jelenti a legnagyobb veszélyt a vírus.

– Az idősotthonok folyamatosan készülnek a járvány elleni védekezésre – mondta. Hozzátette: azokra az egészségügyi intézményekre is kiemelt figyelmet kell fordítani, amelyekben koronavírusos betegeket ápolnak.

Az országos tisztifőorvos ismét arra kérte az embereket, hogy csak a legszükségesebb esetben hagyják el az otthonukat. A fiataloknak egyéni sporttevékenységet javasolt, olyan helyen, ahová kevesen járnak.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: járvány koronavírus Müller Cecília operatív törzs országos tisztifőorvos pandémia világjárvány Lakatos Tibor
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés