Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Szijjártó Péter: hatmillió maszk és hárommillió gumikesztyű érkezett Kínából; operatív törzs: néhány szó a foganatosításokról
Túl a városon 2020. április 18. 16:56 Forrás: MTI

Szijjártó Péter: hatmillió maszk és hárommillió gumikesztyű érkezett Kínából; operatív törzs: néhány szó a foganatosításokról

Ötvenszer fordultak a Wizz Air repülőgépei a Kínát Magyarországgal összekötő légihídon.

Hirdetés

– A társaság teljesítménye rendkívül fontos, hiszen gépei hozzák Magyarországra az egészségügyi védekezés sikere szempontjából kulcsfontosságú eszközöket. A maszkokat és a kesztyűket négy repülőgép hozta két kínai városból; a felszereléseket a központi raktárba viszik, miután elvégezték a vámolást és a minőségellenőrzést. A raktárból pedig kórházakhoz, illetve rendelőintézetekhez kerülhetnek – tájékoztatott a miniszter.

Wizz Air Airbus a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A társaság azért is kargózik ilyen boldogan, mert így mozog legalább ez a négy gépe, a személyzet egy része is dolgozik: nekik ez több, mint win-win szituáció (fotó: MTI/kormany.hu/Árvai Károly)

Elmondta azt is, az elkövetkező hetekben sok Wizz Air és más szállítógép fordul meg a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér betonján, hiszen még sokmillió maszkot és kesztyűt, illetve sok ezer lélegeztetőgépet fognak Budapestre hozni az eddig „leszerződött” mennyiségek alapján.

Erről beszéltek az operatív törzsi tájékoztatón, ahol Müller Cecília országos tisztifőorvos fölolvasta a reggeli jelentéseket, a rendőrök meg újra rendőrül beszéltek, amiből senki semmit nem értett.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: egészségügyi maszk járvány koronavírus Müller Cecília operatív törzs pandémia Szijjártó Péter világjárvány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés