Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Létszámstop a Mars téri piacon: külön applikációt fejlesztett a Ritek, hogy könnyen be lehessen tartani a járványügyi szabályokat
Szegeden 2020. április 17. 16:40

Létszámstop a Mars téri piacon: külön applikációt fejlesztett a Ritek, hogy könnyen be lehessen tartani a járványügyi szabályokat

Négy bejáraton lehet bejutni szombaton a piacra, és az is biztos, valóban nem lesz benn egyszerre 500 vásárlónál több. Az elmúlt héten munkatársakat csoportosított át és lefejlesztetett egy applikációt a piac vezetése, hogy be tudja tartani az előírásokat. Az alkalmazás mára elkészült, szombattól használják a beléptetésnél.

Hirdetés

Biztos látták már a Rókusi körúti Tescóban, hogy az áruház egyik alkalmazottja kétségbeesetten próbál nyomkodni egy tabletet, amellyel elvileg azt tartják nyilván, hogy egyszerre hányan vannak benn az áruházban. Ennél egy kicsit komolyabb felszerelést kapott ma a Szegedi Városkép és Piac a Ritektől.

– Egy okostelefonokon, tableteken egyaránt működő alkalmazást fejlesztett nekünk a Ritek, ezekkel percre pontosan követni tudjuk azt már holnaptól, hogy pontosan hányan tartózkodnak a piacon – mondta Németh István a Szegedi Városkép és Piac első embere.

Fontos, szombaton a piac tizenkét belépési pontja közül négyet lehet majd használni: a nagykörút felől a mázsaházi bejáratot és a JYSK felőli kaput, a Cserzy Mihály utca felől a nagycsarnok kapuját, illetve a parkoló felől lehet majd bejutni.

Kapunként a piac két munkatársa ellenőrzi majd folyamatosan, hogy éppen hány vásárló tartózkodik a Mars téren a piac kerítésén belül. – Ez egy négy hektáros terület, egyáltalán nem volt egyszerű megszervezni, megoldani azt, hogy ezt az ellenőrzést alkalmazni tudjuk, a technikai és a személyi erőforrást is hozzá kellett rendelni ehhez a rendszerhez, ez a felkészülést időt vett igénybe. A Ritek fejlesztését ma teszteltük, az önkormányzati cég rögtön a húsvéti ünnep után elkezdte az applikáció fejlesztését, innentől kezdve bármikor használhatjuk, bízunk abban, minél kevesebbet és kevesebbszer kell majd használjuk, de ezután percre pontosan tudjuk, éppen hány vásárló nézelődik a piacon – mondta Németh István. A cég a vásárlók és az árusok érdekében rögtön cselekedett. Ebben a válságos helyzetben nem volt kérdés, hogy minden erejüket mozgósítják, hogy ezen a hétvégén biztonságosan lehessen vásárolni Szeged éléstárában.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: járvány koronavírus Mars téri piac Németh István pandémia piac Szegedi Városkép és Piac Kft. világjárvány Ritek
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés