Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Hétvége: korlátozások Szegeden, a Mars téri piacon egyszerre 500-an vásárolhatnak
Szegeden 2020. április 17. 11:07

Hétvége: korlátozások Szegeden, a Mars téri piacon egyszerre 500-an vásárolhatnak

Ezen a hétvégén is a polgármesterek kezébe adta a kormány a szigorítás lehetőségét, felelősségét. Íme, Botka László intézkedései.

Hirdetés

A polgármesteri hivatal közleményt adott ki, amelyben leírják, azt kérik, a boltok üzemeltetői folyamatosan ellenőrizzék a vásárlók számát.

„A járvány elleni leghatásosabb védekezés, ha mindenki otthon marad. Tudjuk, hogy mindenkinek nagyon nehéz volt az elmúlt időszak, de kérjük, kizárólag létfontosságú ügyben hagyják el a hétvégén az otthonukat!

Az április 18-19-i hétvégén – szombaton 00:00 órától vasárnap 24:00 óráig – az üzletek az eddigi korlátozó szabályok és a hétvégi nyitvatartás szerint működnek Szegeden.

Nyomatékosan kérjük a boltok üzemeltetőit, hogy járványügyi felelősségük tudatában járjanak el. Folyamatosan ellenőrizzék a vásárlóik számát az üzletükben, és figyelmeztessék az embereket a 1,5 méteres távolságtartásra!

Az önkormányzati tulajdonú Mars téri piacon egyidejűleg, egyszerre maximum 500 vásárló tartózkodhat (ez az átlagos szombati látogatószám fele), amit a piac munkatársai szigorúan ellenőriznek. Ez a rendelkezés a jövőben is érvényben marad.”

A föntiek közben rendeletben is megjelentek Szeged honlapján – le is tudják tölteni.

A rendeletet Botka László is megjelentette Facebook-oldalán.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: járvány koronavírus Mars téri piac pandémia piac Szegedi Városkép és Piac Kft. világjárvány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés