Hirdetés
Hirdetés
Kék hírek 2020. április 16. 14:19 Forrás: Délmagyarország

Égett a nádas a Bajai út mellett Szegeden

A Bajai úti körforgalomtól 5-600 méterre ég a nádas – vette észre a Délmagyarország.

Hirdetés

Frissítés: Délután 2 óra utánra a tűzoltóknak sikerült megfékezni a lángokat, ezután mát csak az utómunkálatokat végezték a helyszínen.

Korábban írtuk:

A lap azt írja, hogy több szegedi tűzoltóegység is dolgozik a tűz eloltásán. A rendőrök egy sávon engedik a forgalmat annak érdekében, hogy a tűzoltók felvonulhassanak.

Csongrád megyében – hat másik megyéhez hasonlóan –április 7-én rendelt el tűzgyújtási tilalmat az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Tilos tüzet gyújtani erdőkben, fásításokban, facsoportokban, útszéli fasorokban és ezek kétszáz méteres körzetében, még a kijelölt tűzrakóhelyeken is.

Azt írják: a csapadékszegény időjárás miatt a szabadtéri tüzek száma ugrásszerűen megemelkedett az elmúlt napokban. A tűzoltókat idén már háromezer szabadtéri tűzesethez riasztották. Ezeknek a tüzeknek a 99 százaléka emberi gondatlanságra vezethető vissza. Megkezdődtek a kerti munkák és sokan leégetik a tarlót, meggyújtják a száraz növényeket. A szabadtéri tüzek 45 százaléka kerti zöldhulladék égetése miatt alakult ki.

Videónk is van! A Szeged Televízió drónról is megmutatja, hogyan égett a nádas!

(fotók: Vass Imre)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: tűz Bajai út nádas
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés