Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Szombattól újabb egy hétre elrendelte a kijárási korlátozásokat a kormány; a polgármesterek megint szigoríthatnak
Szegeden 2020. április 16. 11:24

Szombattól újabb egy hétre elrendelte a kijárási korlátozásokat a kormány; a polgármesterek megint szigoríthatnak

A csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely megköszönte az önkormányzatok és a polgármesterek munkáját a kijárási korlátozások kapcsán. A szerdai kormányülésen úgy döntöttek: szombattól újabb egy hétre meghosszabbítják a kijárási korlátozásokat.

Hirdetés

De nem csak a kijárási korlátozások központi meghosszabbításáról döntöttek:

visszatérnek ahhoz a gyakorlathoz is, ami szerint a polgármesterek extra jogokat kapnak: a helyhatóságok vezetői szombat 0 órától (április 18.) vasárnap éjfélig (április 19.) is megállapíthatnak speciális korlátozásokat.

„Szeretnék köszönetet mondani azért az együttműködésért, amelyet az önkormányzatok oldaláról tapasztaltunk meg a húsvéti négynapos ünnepkörben. Ennek szerintünk összességében egyértelműen pozitív tapasztalatai voltak” – mondta a miniszterelnökséget vezető miniszter.

Hozzátette:

„A helyhatóságok választott vezetői pontosan ismerik a saját településüket, és mindenki másnál jobban tudják azt, hogy hol kell olyan veszélyes helyzetre felkészülni, hogy nagyobb tömeg jelenik meg egy adott területen”.

Gulyás Gergely azt is elmondta, ezentúl mindig a szerdai kormányülésen döntenek majd a korlátozások folytatásáról.

A kormány azt kéri tehát a polgármesterekről, hogy szombatra és vasárnapra állapítsák meg az általuk jónak tartott korlátozásokat.

Botka László, Szeged polgármestere április 9-én élt a kormány által biztosított jogával, és saját hatáskörben speciális korlátozásokat jelentett be Szegeden a koronavírus-járvány megfékezés érdekében. Szegeden számos intézkedés született a járványügyi veszélyhelyzet kihirdetése óta, sőt, már előtte is, ezek ide kattintva olvashatók.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Botka László kijárási korlátozás Kormányinfó önkormányzat
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés