Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. április 15. 12:38

Szegedi pedagógust és edzőt is díjazott a MOL Alapítvány

Tíz kiemelkedő munkát végző tanár és edző kapta meg a rangos elismerést, további 24 személy munkáját oklevéllel ismerte el a MOL Alapítvány. A díjazottak között van a békéscsabai színekben versenyző, de szegedi, és itt is készülő súlylökő Európa Bajnok Márton Anita edzője, valamint a Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium művészettörténet, vizuális kultúra és médiaismeret tanára.

Hirdetés

Nagy László ars poétikája a következő: „A pedagógiai pálya kincskeresés.” A Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium művészettörténet, vizuális kultúra és médiaismeret tanára a 2019. évi MOL Mester-M Díj egyik kitüntetettje. Tehetséggondozó munkáját az elmúlt 14 évben több mint száz országos versenyeredmény igazolja. Emellett hátrányos helyzetű diákok koordinátora, egyetemi hallgatók szakvezetője. Tehetségápoló nyári szakkört, 3D animációs és fotós-videós szakkört szervezett, összefogja az iskolaújság és az iskolarádió szerkesztését. Rendkívül színes egyéniség, szakmailag és a személyiségét tekintve diákjai példaképnek látják. A róla készült rövidfilmből többet is megtudhatunk a szegedi tanárról.

A sport kategóriában Eperjesi László atlétika edző kapta meg ezt az elismerést. Márton Anita trénerének hitvallása a következő: „Embert kell nevelni, nemcsak versenyzőt.” 1994-től dolgozik edzőként, 2007 óta a Kopp Békéscsabai Atlétikai Klub atlétika edzője. Fiatalkorában maga is atletizált. Mindig az volt a célja, hogy tisztességes embert neveljen a fiatalokból. Vallja, hogy küzdőképesség, kitartás, hit és a sportág iránti alázat nélkül senki nem lehet sikeres. Legkiemelkedőbb tanítványa az olimpiai bronzérmes súlylökő, Európa Bajnok Márton Anita, aki számára testi alkatához igazított, sajátos, egyedi dobótechnikát fejlesztett ki. Szakmai tudásával, tanácsaival segíti a Magyar Atlétikai Szövetség súlylökés szakágát. A róla készült portréfilm ennél is többet elárul a kiváló szegedi-békéscsabai edzőről:

A MOL Alapítvány a 2019. évi jelöltek közül első ízben oklevéllel ismerte el azok pedagógiai munkásságát, akiknek a neve az értékelés során szűkített listára felkerült a későbbi díjazottak nevei mellett. Köztük egy szegedi található, Tutrai Tamás, gyorskorcsolya edző, a Tuti Gyorskorcsolyázó Egyesület meghatározó alakja.

Nézzék meg a Szeged Televízió összeállítását is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Mol Mester-M díj
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés