Hirdetés
Túl a városon 2020. április 14. 21:50

Kásler kirúgta, a Semmelweis Egyetem kibővítette Cserháti Péter feladatait

Azok után, hogy az emberi erőforrások minisztere kirúgta az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet igazgatóját, az egyeteme további feladatokkal bízta meg.
Hirdetés

Bővítette a Semmelweis Egyetem Cserháti Péter 2019. október 1-én kelt rektori biztosi feladatkörét, megbízta az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet napokban felmentett főigazgatóját

az egyetem komplex rehabilitációs fejlesztésével, ami magában foglalja a hazai egészségipari fejlesztési szempontok megvalósítását is.

A felsőoktatási intézmény közleményében azt írták: mindezek mellett Cserháti Péter feladata az új koronavírus-járvány idején a tartós intenzív osztályos kezeléssel és gépi lélegeztetéssel kapcsolatban kialakuló súlyos izomerő-veszteség, kognitív és mentális zavarok jelentkezéséből adódó rehabilitáció megszervezése.

Ezen kívül feladata lesz a megfelelő felkészülés a koronavírus-járvány után várhatóan megnövekvő rehabilitációs esetek szakmai szempontok szerint ütemezett ellátására.

Balog Zoltán is megvédte Cserhátit

Kásler Miklós elődje, Balog Zoltán kiállt a kirúgott kórházigazgató mellett. Balog annyit írt a Facebook-oldalára, hogy „Kedves Péter, köszönöm!”, majd az Index megkeresésére azt mondta: emberileg és szakmailag is kiválónak tartja.

Balog úgy fogalmazott: „Cserháti Péter vezetőként rendet tett az OORI-ban, felszámolta a kórház adósságait, és irányítása alatt európai szintű intézményt csinált belőle”. Azt is hozzátette: szerinte Cserháti elkötelezett orvos, ő az utolsó, aki emberéleteket veszélyeztetne. A betegeivel, kollégáival és feletteseivel is mindig úgy viselkedett, hogy az példa lehet minden egészségügyi dolgozó számára.

Kásler Miklós emberminiszter azért menesztette Cserhátit, mert ellenállt az ápoltak hazaküldésének. A miniszter egy hónapa rendelte el, hogy a kórházi ágyak 60 százalékát fel kell szabadítani. Az intézkedés ellen felszólat a Magyar Orvosi Kamara és a szakdolgózói kamara is. Szerintük veszélyes a kormány döntése.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Cserháti Péter Kásler Miklós Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet Semmelweis Egyetem Balog Zoltán