Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. április 14. 09:00

Szegeden is leáll a Mindig Tv fél napra, amint szerdát üt az óra

Április 15-én újabb üteméhez érkezik az Antenna Hungária technológiaváltása, a MinDig TV és MinDig TV Extra szolgáltatásait érintő átállás, amely március és augusztus között tíz ütemben zajlik, a negyedik átállás Délkelet-Magyarországot, Dél-Alföld régióját érinti.

Hirdetés
Hirdetés

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság előírásaival összhangban, április 15-én éjfél és dél között teljes vagy részleges leállás várható a MinDig TV és a MinDig TV Extra szolgáltatásokban. A megadott időszakban bizonyos csatornák nem lesznek elérhetők.

Az átállás Battonya, Békéscsaba, Csávoly, Kecskemét, Kiskőrös, Szeged, Szentes körzetekben érinti a MinDig TV Extra előfizetőket.

A műszaki érdeklődésűeknek fontos információ, hogy az átállás többlépcsősfolyamat, ennek első lépése a DVB-T2 (második generációs digitális földfelszíni videó adás) technológiára történő átállás, majd később ezt követi egy HEVC kódolásra (High Efficiency Video Coding, más néven H.265, ami az MPEG-4 videótömörítési család legújabb, kidolgozás alatt álló formátuma) történő átállás.

Április 15-én a MinDig TV Extra ügyfelek esetében DVB-T2 átállás valósul meg, emellett frekvenciacserék lesznek egyes körzetekben.

Az üzemszünetet követően az érintett körzetekben szükségessé válik a dekóderek újrahangolása. De a lényeg, hogy az átállás után jobb minőségű szolgáltatást kapnak a fogyasztók.

A MinDig TV Extra előfizetők a technológiaváltás következő lépéséig – tehát a HEVC kódolás bevezetéséig – ugyan változatlanul nézhetik a már megszokott szolgáltatást, de

a zökkenőmentes átállás érdekében fontos, hogy az előfizetők már most beüzemeljék a postán kapott új DVB-T2 szabványú dekódert, így a HEVC kódolásra történő átállás során már zavartalanul elérik a MinDig TV Extra adásait.

A folyamatos vétel érdekében az új vevőkészülékeket a szolgáltató biztosítja a már meglévő előfizetői részére. A MinDig TV Extra ügyfelek részére az átállás ütemezésének megfelelően már megkezdődött az új (DVB-T2, HEVC szabványú) dekóderek postázása. A postai átvételt követően a kiküldött tájékoztató alapján szükséges az új készülékek beüzemelése, amelyek az Antenna Hungária Zrt. tulajdonát képezik - olvasható a közleményben.

A MinDig TV szolgáltatás esetén technológiaváltás nem történik, csak a megadott időtartamon belül, a munkálatok ideje alatt szünetel a műsorsugárzás. Az üzemszünetet követően az érintett körzetekben szükségessé válhat a dekóderek újrahangolása. Ezt a digitális adók visszakapcsolása után érdemes elvégezni, a folyamatot a készülékek többségénél manuálisan kell elindítani. Amennyiben az újrahangolást követően nem láthatók egyes csatornák, akkor érdemes a vevőantenna elhelyezésén változtatni, megkeresni a zavarmentes vételhez az optimális antennapozíciót.

A munkák végzésénél kiemelt szempont, hogy az érintett régiókban a nagy lakosságszámú területeken történjen meg leghamarabb a szolgáltatás visszaindítása. A frekvenciacserék nem érintik az adók kisugárzott teljesítményét, ezáltal a MinDig TV és MinDig TV Extra programjai változatlan lefedettségi területről érhetők el.

A további frekvenciacserékről és teendőkről az Antenna Hungária folyamatosan tájékoztatja az ügyfeleket.

A változásokkal, az újrahangolással és a dekóderek beüzemelésével, szállításával kapcsolatos további információk elérhetők a MinDig TV weboldalán, a MinDig TV Extra weboldalon, a call center 1211-es számán, a DVB-T Infocsatornán a 99-es programhelyen – közölte az Antenna Hungária.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Antenna Hungária digitális televíziózás dekóder dekódolás Mindig TV Mindig TV Extra

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés