Hirdetés
Túl a városon 2020. április 14. 08:33

Koronavírus: 122 magyar halott és 1512 fertőzött

Tizenhárman haltak meg 24 óra alatt Magyarországon, a fertőzöttek száma 54-gyel nőtt.

Hirdetés

Az elmúlt nap folyamán elhunytak között van egy 63 éves férfi, neki veseelégtelensége volt, és egy 65 éves nő, aki cukorbetegséggel küzdött. Egy 75 éves elhunyt epilepsziával és strumával – a pajzsmirigy megnagyobbodásával – küzdött, valamint pszichiátriai kezelés alatt állt.

Ugyancsak 122-en vannak a gyógyultak - írja a koronavírus-járványról tájékoztató kormányzati honlap.

Csongrád megyében 4-gyel nőtt a fertőzöttek száma, jelenleg 51 koronavírusosról tudnak hivatalosan. Ezzel a megyénk továbbra is az 5. legfertőzöttebb terület Magyarországon.

Hozzáteszik: a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus.  A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. 

A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat, amelyeket a kormány határozatlan időre meghosszabbított. Különösen kérjük a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: halál járvány koronavírus