Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Megtapsolták a Rehabilitációs Intézet kirúgott igazgatóját – elsírta magát az érte szervezett tüntetésen
Túl a városon 2020. április 13. 14:12

Megtapsolták a Rehabilitációs Intézet kirúgott igazgatóját – elsírta magát az érte szervezett tüntetésen

Cserháti Péterről azt mondták a munkatársai, hogy a betegeket védte, akiket a járvány miatt akartak kitenni az intézetből. Sok idős, ellátásra szoruló bizonytalan ideig nem jut szakszerű ellátáshoz.

Hirdetés

Itt a videó, amely Cserháti Péter búcsúztatásakor készült.

 

Korábban írtuk:

Két-háromszáz dolgozó tapssal és énekkel búcsúztatta Cserháti Pétert, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet kirúgott igazgatóját. Kásler Miklós emberminiszter azért menesztette Cserhátit, mert ellenállt az ápoltak hazaküldésének – írja az Index. A portálnak egy dolgozó azt mondta: az igazgató „végsőkig védte a betegeket”.

A minisztérium közleményben azt írja: „Mindez ellentétes az ágazati elvárással és a kórháznak adott feladatszabással. A megfelelő felkészülést nem végezte el a főigazgató, komolyan veszélyeztetve ezzel a járvány elleni sikeres védekezést és betegellátást”.

Hozzátetszik: „Aki a komplex intézkedési terv ütemezett utasításait nem hajtja végre, az a betegek biztonságát, az életükért való küzdelem eredményességét veszélyezteti. Az OORI főigazgatójának ilyenfajta eljárása ezért mind szakmailag, mind emberileg elfogadhatatlan”.

Az ügy azért is érdekes, mert a minisztérium nem várta meg az április 15-i határidőt, amire az igazgatónak fel kellett volna szabadítani a 200 ágyat, igaz, Cserháti állítólag április 16-ra 20 szabad ágyat sem tudott ígérni. Az Index hétfői cikkében az intézeti forrásaira hivatkozva viszont azt írja: eddig összesen 233 ágyat szabadítottak fel annak érdekében, hogy fogadhassák a koronavírusos betegeket. Az átalakítás eredményeként 60 súlyos rehabilicióra szoruló beteget helyeztek át külső pavilonokba.

A dolgozók a Miért hagytuk, hogy így legyen? című Illés-dalt énekelték az igazgató búcsúztatásán.

Nem az OORI igazagtója az első, akit Kásler Miklós eltávolíttatott a koronavírus-járvány idején. A Fejér megyei kórház igazgatóját is lemondatták, az indok: késve szolgáltatott adatokat elektronikus úton.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Cserháti Péter Emberi Erőforrások Minisztériuma Kásler Miklós kirúgás Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet járvány koronavírus
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés