Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Gondolta volna, hogy egy Magyarországon játszó hivatásos labdarúgó bármikor szociális segélyre szorulhat? A koronavírus-járvány ezt is „előhozta”
Ziccer 2020. április 12. 16:27

Gondolta volna, hogy egy Magyarországon játszó hivatásos labdarúgó bármikor szociális segélyre szorulhat? A koronavírus-járvány ezt is „előhozta”

A Hivatásos Labdarúgók Szervezete egy grémiumot állít fel, ők döntenek arról, ki kaphat ilyen támogatást.

Hirdetés

Még tegnap jelent meg a Hivatásos Labdarúgók Szervezete honlapján, illetve posztolták a Facebook-oldalukon is, ezt:

„Rendkívüli szociális támogatás a rászoruló hivatásos labdarúgóknak

Az NB I-es, és különösképp az NB II-es és NB III-as klubok profi szerződéssel rendelkező labdarúgói közül sokan nehéz pénzügyi helyzetbe kerültek a jövedelmük egy részének – akár 20–50 százalékos – elvonása következtében. A Hivatásos Labdarúgók Szervezete azoknak a játékosoknak kíván szociális alapon átmeneti pénzügyi segítséget nyújtani, akik a lecsökkentett jövedelmük miatt már nem, vagy csak részben tudják családjuk biztonságos megélhetését biztosítani.

Szervezetünk pályázat útján dönt a rendkívüli szociális támogatás odaítéléséről, előre meghatározott feltételrendszer alapján. A beérkező igényeket a HLSZ elnökségi tagjaiból, illetve első- és másodosztályú játékosokból álló grémium bírálja el. A rendelkezésre álló keret erejéig minden pályázó a szociális rászorultságának mértéke alapján egyedileg megállapított összegben részesül.”

Micsoda?!

Focisták és még segélyt is kapnak?!

Igen, ez első olvasatra tényleg egészen jogos kifakadás ebben a formában is, gyakorlatilag mindenkiből. Hiszen ha NB I-es és NB II-es focisták bajba kerülhetnek a fizetéscsökkentés miatt, az

  • vagy azt jelenti, hogy a legendás fizetések tényleg csak legendák – ez azért kevéssé hihető,
  • vagy azt jelenti, hogy a focisták szintén az átlag sztereotípiát igazolva, buták, mint a föld, ha nem tudtak eddig félretenni valamennyit – ezt sem gondolom így.

Ha a magyar NB I-ben valóban 3 millió 300 ezer a bruttó átlagbér, akkor talán azt „lehet” feltételezni, hogy egy minden meccset végig a kispadon üldögélő legrosszabbul fizetett cserekapus körülbelül félmillióért koptatta a padot havonta ebben az idényben.

Ha így nézzük, akkor az NB III-ban tényleg lehetnek bajok: van összesen 47 csapat, ebből öt tartalékegyüttes, ahol elvileg tényleg csak a gyerekek játszanak, de a maradék 42 együttesben valóban lehetnek olyan profik, akik nem a magyar hivatalos bruttó átlagbért keresik.

Szóval, ott tényleg lehetnek átmeneti gondok.

Hogy a támogatás megszervezéséért szimplán dühöngünk, vagy egyszerűen csak irigyek vagyunk a profi focistákra, hogy ott így működik a „szakszervezet”? Ez rajtunk múlik.

Az index közben megjegyzi, „az NB I-ben korábban nem fogadták el a kollektív fizetéscsökkentést, de a másodosztályban több klub is bércsökkentést jelentett be, így tett a Nyíregyháza, a Győr, a Gyirmót és a Dorog is. Siófokon egyelőre nem fogadták el ezt a futballisták, emiatt csődközelbe kerülhet a klub.”

Azaz itt is igaz, van, ahol felelősen gondolkodó játékosok vannak. Máshol meg csak saját magukra gondolnak.

gszl

Nyitóképünk illusztráció, a jászberényi katlanról készült. A helyi csapat az NB III Keleti csoportjában küzd, a bajnokság megállásakor a DVSC II-vel játszottak otthon 3–3-as döntetlent.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: fizetés foci járvány koronavírus labdarúgás pandémia segély világjárvány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés