Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. április 12. 15:29 Forrás: MTI

Kiengedték a kórházból Boris Johnson brit miniszterelnököt

A londoni kormányfői hivatal szóvivőjének rövid nyilatkozata szerint a koronavírusos Johnson a londoni St. Thomas kórházból Chequersbe, a brit miniszterelnökök vidéki pihenőhelyére távozott.

Hirdetés

Johnson név szerint is köszönetet mondott több orvosnak és ápolónak, akik részt vettek gyógykezelésében, de külön kiemelt egy új-zélandi és egy portugál ápolónőt, akik elmondása szerint 48 órát töltöttek folyamatosan betegágya mellett intenzív kezelésének idején.

A brit miniszterelnök megfogalmazása szerint e 48 óra alatt „a dolog bármelyik irányban eldőlhetett volna”.

– Az, hogy a szervezetem végül elég oxigénhez jutott, csak annak köszönhető, hogy ők az éjszaka minden másodpercében figyeltek, és elvégezték a szükséges beavatkozásokat – mondta vasárnapi videoüzenetében Boris Johnson.

Hozzátette: kétség sem fér hozzá, hogy a gyógykezelését végző orvosok és ápolók az életét mentették meg.

 

Korábban írtuk:

Az 55 éves Johnsont éppen egy hete, múlt vasárnap vitték be a St. Thomas kórházba, miután megfertőződött a koronavírussal, és bár tíz napot töltött elkülönítésben Downing Street-i rezidenciáján, betegségének egyes tünetei nem múltak. Hétfőn Johnsont átvitték a kórház intenzív osztályára, miután állapota romlott.

Az intenzív kezelés kezdete után elhangzott hivatalos tájékoztatások rendre hangsúlyozták, hogy Johnson a rutinszerűen adott oxigénen kívül nem szorult semmiféle légzéssegítő eljárásra, így lélegeztetőgépre sem, és nem diagnosztizáltak nála tüdőgyulladást. A brit miniszterelnök három éjszakát töltött a St. Thomas intenzív osztályán, utána visszavitték egy normál kórterembe, miután állapota gyors javulásnak indult.

A miniszterelnöki hivatal szóvivőjének vasárnap délutáni tájékoztatása szerint orvosi stábjának tanácsára Johnson „nem áll azonnal ismét munkába”, egyelőre lábadozik. A Downing Street illetékese nem utalt arra, hogy a konzervatív párti kormányfő mikor kezdhet dolgozni.

A kormányfő 79 éves édesapja, Stanley Johnson a BBC rádiónak nyilatkozva a minap kijelentette: az, hogy fia már nem szorul intenzív kezelésre, nem azt jelenti, hogy teljesen túljutott a betegségen.

Hozzátette: fiának most pihennie kell, és ehhez időre van szüksége. „Nem hiszem, hogy csak úgy túlléphet ezen, egyenesen visszamehet a Downing Streetre és ismét magához ragadhatja a gyeplőt lábadozási idő nélkül” – fogalmazott a brit miniszterelnök édesapja.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Boris Johnson járvány koronavírus miniszterelnök Nagy-Britannia pandémia világjárvány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés