Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Pesti úti idősotthon: megkezdte a honvédség a fertőtlenítést, Karácsony Gergely újabb bizonyítékokat mutatott a jogszerű működésre
Túl a városon 2020. április 12. 15:15 Forrás: MTI

Pesti úti idősotthon: megkezdte a honvédség a fertőtlenítést, Karácsony Gergely újabb bizonyítékokat mutatott a jogszerű működésre

Katonák kezdtek hozzá az idősotthon fertőtlenítéséhez. Közben Budapest főpolgármestere újabb dokumentumokat hozott nyilvánosságra: a Pesti úti idősotthon is mindenben a jogszabályoknak megfelelően működik.

Hirdetés

Karácsony Gergely a Facebook-oldalán közzétett írásában fővárosi idősotthonokban végzett kormányzati ellenőrzések jegyzőkönyveit tette elérhetővé, amelyek fő tanulsága szerinte, hogy „nagyszerű, áldozatos munkát végeznek az idősotthonokban dolgozók, miközben meg kell küzdeniük az egészségügyi és szociális szféra évtizedes magára hagyottságából fakadó gondokkal, például a munkaerőhiánnyal”.

Hangsúlyozta, a Pesti úton szombaton végrehajtott „rajtaütésszerű ellenőrzés” is jogszabályszerűséget állapított meg. A főpolgármester úgy fogalmazott, hálával és megbecsüléssel tartoznak a dolgozóiknak. „Nem fogom hagyni, hogy mindazok, akik a járvány elleni védekezés helyett politikai leszámolásba kezdtek, lebecsüljék a dolgozóink erőfeszítéseit és áldozatvállalását” – tette hozzá.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője szombaton ízléstelennek nevezte, hogy a főpolgármester „menekül az egyenes kiállás és a felelősség elől”. Ha egy intézménynek az önkormányzat a fenntartója, akkor az ott történtekért az önkormányzat a felelős. Ebben az esetben a fővárosi – írta Facebook-oldalán Kocsis.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Budapest járvány Karácsony Gergely Kocsis Máté koronavírus pandémia Pesti úti idősek otthona világjárvány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés