Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Kézilabda: Csurgó a sportszerűség jegyében felajánlja a Gyöngyösnek az európai indulást
Ziccer 2020. április 11. 20:52 Forrás: MTI

Kézilabda: Csurgó a sportszerűség jegyében felajánlja a Gyöngyösnek az európai indulást

A Magyar Kézilabda Szövetség döntése értelmében a tavalyi bajnoki idén számít, de a Csurgó elismeri, hogy a gyöngyösiek sokkal jobbak idén, így átadják a nemzetközi kupaszereplés jogát. Sportszerűségből és előrelátásból jeles.

Hirdetés
Hirdetés

HE-DO B. Braun Gyöngyös férfi kézilabdacsapata, illetve a gyöngyösi „kézilabdacsalád” nyílt levélben emelt szót a szövetség (MKSZ) döntése ellen, amely szerint a koronavírus-járvány miatt lezárt bajnoki idényben nem hirdetnek helyezéseket és az európai kupahelyeket az előző idény végeredménye alapján osztják. Ezzel egyidejűleg a Csurgói KK jelezte, kész átadni hazai riválisának az EHF Kupa-indulás jogát.

A gyöngyösiek honlapján szombaton megjelent írásban az érintettek sportszakmai, anyagi és mentális oldalról nézve is aggályosnak nevezték az MKSZ döntését, ugyanakkor abban egyetértettek, hogy egészségvédelmi szempontból nem volt más megoldás, mint a bajnokság törlése.

A mátraaljai klub közleménye kiemeli, hogy a csapat – akár a jelentősebb forrásból gazdálkodó klubok elleni mérkőzések alapján is – megérett a nemzetközi kupaindulásra, és a tavalyi Liga Kupa-győzelem, valamint a mostani szezonban a bajnokság lefújásakor elfoglalt harmadik hely is ezt támasztja alá. Ráadásul a jelen állás szerint EHF Kupa-induló csapatoknál (Tatabánya, Balatonfüred, Csurgó) az utóbbi egy évben lejátszott utolsó gyöngyösi és idegenbeli mérkőzéseit nézve kijelenthető, hogy erősebb. 

A Gyöngyös többek között a jelenlegi bajnoki hetedik Csurgót oda-vissza nagy gólkülönbséggel győzte le – emlékeztet a levél.

Nem sokkal ennek megszületését követően a Csurgói KK honlapján jelent meg egy közlemény, amelyben éppen erre a két találkozóra hivatkozva „ismeri el” a klub, hogy a gyöngyösiek jelenleg jobbak, ezért amennyiben a magyar szövetség jóváhagyja és az európai szövetség sem ellenzi, a sportszerűség jegyében felajánlja az indulás jogát, valamint az azzal járó esetleges plusz támogatást. A csurgóiak megjegyzik, erre van jogi lehetőség, hiszen az előző szezonban éppen mögöttük végeztek a hatodik helyen a gyöngyösiek.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: férfi kézilabda Magyar Kézilabda Szövetség Csurgó HE-DO B. Braun Gyöngyös

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés