Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Kásler lemondatta a Fejér megyei kórház igazgatóját, mert az intézmény csúszott az adatszolgáltatással – reagált a minisztérium
Túl a városon 2020. április 11. 10:26

Kásler lemondatta a Fejér megyei kórház igazgatóját, mert az intézmény csúszott az adatszolgáltatással – reagált a minisztérium

Nagy a fegyelem az Emberi Erőforrások Minisztériumában: Kásler Miklós miniszter állítólag azért szólított fel távozásra egy kórházigazgatót, mert az intézmény egy esetben nem adta le időben a napi adatokat elektronikus úton.

Hirdetés

Frissítés! Megszólt a Kásler Miklós vezette Emberi Erőforrások Minisztériuma, eszerint koronavírus-járvánnyal kapcsolatos súlyos mulasztás miatt váltották le a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatóját. „A kórház főigazgatója a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban olyan súlyos mulasztást követett el, amely indokolta, hogy átadja hivatalát. Az új főigazgató kinevezéséig Reiber István orvosigazgató vezeti az intézményt” – közölték. Hogy mi volt az a súlyos mulasztás, azt nem részletezték.

Miközben több szakértő közgazdász szerint is elkésett, kicsi és rossz rendszerű a kormány gazdasági mentőcsomagja, amivel a koronavírus-járványt kívánja kezelni, egyelőre nem hallani, hogy emiatt bárki is lemondana vagy távozni kényszerülne. Nem úgy az emberminisztériumnál: Kásler Miklós megkérte a Fejér Megyei Szent György Kórház kórház igazgatóját, mondjon le.

Csernavölgyi István főigazgató a FEOL-nak megerősítette a hírt, miszerint Kásler felszólította, hogy mondjon le posztjáról.

Csernavölgyi közleményt adott ki, amiben elismerte: az intézmény egy esetben késve adta le a napi kórházi adatokat, ezért kell távoznia.

„Az ország legnagyobb betegforgalmú intézménye a jelen járványügyi helyzetben is az elsők között lépett csatasorba, és heroikus küzdelmet folytat. Az elsők között alakította át ellátó struktúráját az országban, hogy meg tudjon felelni a fokozott, mind ez ideig ismeretlen feladatnak. Az adatszolgáltatás tényszerű adatokat közölt, telefonon pontos és naprakész adatokat szolgáltatott az intézmény, az elektronikus adatszolgáltatás egy esetben valóban csúszott, emiatt szüntették meg a munkaviszonyom” – írja az egykori igazgató.

Majd sokatmondóan hozzáteszi, hogy a "fentiek oka, hogy dolgozói kollektívánk az elmúlt hónap minden órájában a betegellátást szervezte, gyógyított, szűrt, és minden idegszálával a járványügyi helyzet megoldására koncentrált. Az igazság védelmében a szükséges jogi lépéseket megteszem, a sárdobálásban nem veszek részt. A legfontosabb, hogy kollégáim zavartalanul, a gyógyításhoz nélkülözhetetlen bizalmi légkörben dolgozhassanak tovább a járvány leküzdésében. Minden egyéb másodlagos, és várhat”.

A kórház dolgozói természetesen megdöbbentek azon, hogy a koronavírus-járvány kellős közepén lemondatják az igazgatót.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Emberi Erőforrások Minisztériuma Kásler Miklós
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés