Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. április 10. 11:53

Orbán Viktor orbán viktorosan mondta ki, hogy a trafikoknak is be kell zárniuk három órakor

Világos, határozott egyértelmű megfogalmazásról ezúttal sem lehet beszélni: a Magyar Közlönyben jelent meg, melyek azok az üzletek, amelyek nyitva lehetnek a korábbi feltételek szerint.

Hirdetés

A Magyar Közlöny idei 69. lapszámában jelent meg a kijárási korlátozásról szóló rendelet meghosszabbítása. Ebben van egy elég fontos változás, az egyéb rendelkezések köztött jelent meg. Ez az:

„Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről (III.) szóló 46/2020. (III. 16.) Korm. rendelet 6. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

»6. § Az élelmiszert, az illatszert, a drogériai terméket, a háztartási tisztítószert, a vegyi árut és a higiéniai papírterméket árusító üzlet, továbbá a gyógyszertár, a gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzlet és az üzemanyagtöltőállomás kivételével a kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvény 2. § 27. pontja szerinti üzletben (a továbbiakban: üzlet) 15.00 óra után 06.00 óráig az ott foglalkoztatottak kivételével tartózkodni tilos.«”

Ezt akkor lefordítjuk magyarra:

a trafikoknak is be kell zárni délután három órakor.

Ezt a korlátozást sem sikerült rendesen, érhető módon elmondania a miniszterelnöknek.

Korábban ugyanis így szólt a módosított paragrafus – kiemelés tőlem:

„Az élelmiszert, az illatszert, a drogériai terméket, a háztartási tisztítószert, a vegyi árut és a higiéniai papírterméket árusító üzlet, továbbá a gyógyszertár, a gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzlet, az üzemanyag-töltőállomás és a dohánybolt kivételével a kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvény 2. § 27. pontja szerinti üzletben (a továbbiakban: üzlet) 15.00 óra után 06.00 óráig az ott foglalkoztatottak kivételével tartózkodni tilos.”

Garai Szakács László

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: járvány kijárási korlátozás koronavírus pandémia világjárvány dohánybolt trafik
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés