Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Közel 16 százalékkal nőhetett az autós forgalom Szegeden az ingyenes parkolás miatt
Szegeden 2020. április 9. 16:28

Közel 16 százalékkal nőhetett az autós forgalom Szegeden az ingyenes parkolás miatt

Legalábbis ezt mutatják a SASMob-projekt Belvárosi hídon átmenő autós forgalmat vizsgáló adatai.

Hirdetés

Mintegy 5500 autóról 6500-ra nőtt a napi forgalom a Belvárosi hídon azután, hogy a kormány kötelezően ingyenessé tette a parkolást az ország minden településén – közölte az adatot a Facebook-oldalán Nagy Sándor, városfejlesztésért felelős alpolgármester.

Ez közel 16 százalékos növekedést jelent Szegeden.

„Amit a szemünkkel láttunk, hogy megtelt a Belváros, az látszik a SASMob Szeged projekt kísérleti forgalomszámláló rendszerén is. Az ingyenes parkolás megnövelte a forgalmat a Belvárosi hídon, vagyis az emberek szemben a kijárási korlátozás céljával, többet közlekednek, mióta ingyenes a parkolás. A napi forgalom kb. 5500 autóról 6500-ra nőtt!” – írta a szegedi alpolgármester.

A hétvégén jelentette be Orbán Viktor, hogy az egész országban ingyenes lesz a parkolás. Szegeden már az első napon, április 6-án sokan látszott, sokan kihasználják a lehetőséget, 10 óra körül például a Széchényi téren már csak egy-két üres hely maradt.

A döntés a forgalmat növelte, de a város bevételeit csökkentette: ha 100 napig marad az ingyenes parkolás, akkor az intézkedés mintegy 60-80 millió forint kiesést okoz a városnak. A koronavírus miatti teljes kiesés 100 napra legalább 200 millió forint, csak parkolásból.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Belvárosi híd forgalom ingyenes parkolás
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés