Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Rovó László koronavírusos szegedi rektor kijött a fényre, és újra nagyot alkotott: maszkokat adott át
Szegeden 2020. április 9. 13:59

Rovó László koronavírusos szegedi rektor kijött a fényre, és újra nagyot alkotott: maszkokat adott át

Képriport
Először mutatkozott a nyilvánosság előtt a Szegedi Tudományegyetem rektora azóta, hogy kiderült róla: Ausztriában síelt, majd itthon sem vonult azonnal karanténba, koronavírusosan is dolgozott. Erről szóló közleménye óta eltűnt, egészen mostanáig – hogy rögtön megszegje pártja számos korlátozását, iránymutatását.

Hirdetés

Hírportálunkat a Szegedi Törvényszék P.20.567/2020/9. számú és a Szegedi Ítélőtábla Pf.II.20.223/2020/4. számú ítéletével a következők közlésére kötelezte:

Helyreigazítás

A 2020. április 9-én 13:59-kor megjelent cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy Prof. Dr. Rovó László Ausztriában síelt.

Helyreigazítás

A 2020. április 9-én 13.59-kor megjelent cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy Prof. Dr. Rovó László Ausztriában síelt, továbbá, valós tényt hamis színben tüntettünk fel, amikor azt állítottuk, hogy koronavírusos lett, de nem vonult karanténba. A valóság ezzel szemben az, hogy koronavírusos megbetegedése diagnosztizálása után Prof. Dr. Rovó László karanténba vonult.

* * *

Sok jó ember kis helyen is elfér – tartja a közmondás, de koronavírus-járvány idején kissé más értelmet nyer ez a bölcsesség. Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora mindenesetre úgy gondolta, hogy korábbi fertőzése ellenére most egy kisebbfajta tömegrendezvény részese lesz. Egy sima átadó ünnepségnek indult, de kisebb dzsembori lett belőle. A kínai Senhszi tartomány által a Szegedi Tudományegyetemnek és a Csongrád Megyei Közgyűlésnek adományozott szájmaszkok, orvosi védőfelszerelések, valamint védőszemüvegek átadásán megjelent az egyetem szinte teljes vezetése. Ott volt

Kattintson fönti képünkre, nézze meg Szabó Luca galériáját!

 

  • Fendler Judit kancellár,
  • Zakar Péter rektorhelyettes,
  • Bene Tamás nemzetközi és közkapcsolati igazgató,
  • és sokak meglepetésére Rovó László a korábban koronavírus-fertőzéssel diagnosztizált rektor.

A Csongrád Megyei Közgyűlés részéről Polner Eörs alelnök volt ott a klinika raktárépületében, ahol a szintén népes kínai delegációtól vették át az adományokat.

A fentebb felsoroltakon kívül legalább tizenöt újságíró volt ott az átadáson. A rektor a megérkezéskor még viselt szájmaszkot, de később levette azt. Védőkesztyű senkin sem volt, az ajánlott másfél méteres távolságot egymástól szinte senki se tartotta be.

Mindenki nagyon elégedett volt az adományokkal, Rovó László még rövid beszédet is tartott, amelyben elmondta, hogy minden védőfelszerelésből van elég raktáron, a kínai testvértartományból kapott készlet ezért biztonsági tartalék lesz. Korábban egyébként a Csongrád Megyei Közgyűlés küldött 17 ezer szájmaszkot a kínai tartomány kormányának, amellyel 25 éve rendszeres az együttműködésük. Az adományok dobozain kétnyelvű felirat hirdeti: Bajban ismerszik meg a jó barát. Ez valóban nemes gesztus volt, csak épp az elemi biztonsági előírásokat nem tartották be az adományok sajtónyilvános átadásán.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: járvány koronavírus pandémia rektor Rovó László Szegedi Tudományegyetem SZTE világjárvány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés