Hirdetés
Túl a városon 2020. április 9. 08:15

Koronavírus: meghalt egy 48 éves nő, 980-ra emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon

Egy nap alatt 8-an haltak meg, és 980-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon.
Hirdetés

Eddgi összesen 66-an haltak meg a koronavírus miatt Magyarországon. Az elmúlt 24 órában elhunyt egy 48 éves nő, de neki is több kónikus betegsége volt: veseelégtelenséggel, anyagcsere betegséggel és magas vérnyomással küzdött.

A kormányzati tájékoztatási oldal adatai szerint 96-an már gyógyultan távoztak a kórházból. Jelenleg 16 ezer 6-an vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 27 ezer 826.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy az azonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. Különösen kérik a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

Az oldal térképe alapján továbbra is Budapesten (428 ember) és Pest megyében (183) van a legtöbb fertőzött. Ezt követi Fejér megye (55), Csongrád megye (40), Győr-Moson-Sopron megye (37) és Szabolcs-Szatmár-Bereg (36) megye. A legkevesebb fertőzött Borsod-Abaúj-Zemplén (10) és Heves (4) megyében van.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: halál járvány koronavírus megbetegedés