Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. április 8. 20:41 Forrás: ATV

ATV: az emberek döntő többsége szerint vissza kell adni az elvett forrásokat az önkormányzatoknak

Reprezentatív fölmérést készíttetett a tévécsatorna: a lakosság több mint húsz százaléka szerint a kormány ki akarja véreztetni az önkormányzatokat a mostani elvonással.

Hirdetés

„A Pulzus kutató 1000 fős reprezentatív mérése szerint a magyar lakosság 59 százaléka úgy véli, az önkormányzatoknak is kellenek források a védekezésre, 22 százalék pedig egyenesen úgy nyilatkozott, hogy a kormány a pénzek elvonásával ki akarja véreztetni az önkormányzatokat. Mindössze 14 százalék válaszolta azt, hogy nem kellene visszaadni az elvett forrásokat, és csak 5 százalék vélekedett úgy, hogy az önkormányzatoknak így is elég pénzük van”

– derült ki a televíziótársaság által készíttetett közvélemény-kutatásból.

Elenyésző azoknak a száma, akár nemek, akár iskolai végzettség, akár lakóhely alapján nézzük, akik szerint „minden rendben van”, az önkormányzatoknak van elég pénzük a védekezéshez.

Ismert, a koronavírus-járvány elleni védekezés részeként a kormány előbb elvonta a gépjárműadó önkormányzatoknál maradó részét a településektől, majd ezután azzal súlyosította tovább a helyzetet, hogy az egész országban ingyenes lett a parkolás.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: gépjárműadó járvány koronavírus koronavírus-törvény közvélemény-kutatás önkormányzat pandémia világjárvány parkolás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés