Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. április 8. 16:35

Úgy tűnik, a Fidesz elengedte Rovó László szegedi rektor kezét

Hiába az egyértelmű, határozott kiállás a kampányban a fideszes polgármesterjelölt, Nemesi Pál mellett, az ausztriai síút megbocsáthatatlan: Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora a borkaizálódás felé tart. A Pesti Srácok friss szégyenlistáján a második helyen található.

Hirdetés

„Jöjjön hát: itt és most, egy egészen friss lista! Azokról, akik különböző felháborító, vérlázító, egészen ocsmány dolgokat tettek vagy mondtak a jelenlegi koronavírus-járványhoz köthetően. (...) Ezek itt minősített esetek, amikor emberéletek semmibe vételéről, egy elemi csapás jellegű, óriási vészhelyzetben történő vállalhatatlan viselkedésről van szó, a nagyfokú felelőtlenségtől egészen a végtelen aljasságig”

– így vezeti föl mindenki Jeszyje, Jeszenszky Zsolt, a Pesti Srácok szép női cipőket imádó, magát konzervatív-liberálisnak valló szerzője a friss szégyenlistáját. Ezen második helyen áll a Szegedi Tudományegyetem rektora. Róla így ír a jó sci-fiket szerető tollforgató:

„Dr. Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora ausztriai síútjáról (egy olyan faluból, amit azóta az osztrákok lezárták) hazatérve – mint később kiderült – koronavírusos lett, de a karantén helyett ő is inkább a kórházat választotta; de nem befeküdt oda, hanem betegeket műtött. Az Isten gondviselésének köszönhetően a tesztek szerint, egyetlen kollégáját vagy betegét sem fertőzte meg.”

Ez azért elég komoly jelzés arról, hogy

  • csak Rovó László
  • valamint a hivatalos szegedi egyetemi kommunikáció

szerint volt teljesen rendben a rektor magatartása.

Egy tagmondatot kiemelnék: „az Isten gondviselésének köszönhetően a tesztek szerint”. Jeszy nem is gondolt bele, szerintem, hogy ezzel a hét szóval valójában mennyi mindent elmondott nemcsak Rovó Lászlóról, hanem a Fidesz és Orbán Viktor hozzáállásáról, Magyarország állapotáról, az egészségügy valós felkészültségéről.

Ezzel a tagmondattal ateistaként sem nagyon tudok vitába szállni...

Egyre valószínűbb: Rovó Lászlónak Borkai Zsolthoz hasonlóan ki kell állnia egy mikrofon elé, és be kell jelentenie lemondását.

Garai Szakács László

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: járvány koronavírus pandémia Pesti Srácok rektor Rovó László Szegedi Tudományegyetem SZTE világjárvány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés