Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. április 8. 10:40 Forrás: 24.hu

„Mészáros-adót” vetnének ki a koronavírus miatt a NER-közeli cégekre

Szél Bernadett, Hadházy Ákos és Szabó Szabolcs független országgyűlési képviselők közösen nyújtották be azt a törvényjavaslatot, amely alapján megadóztatnák az elmúlt nyolc évben állami forrásokból milliárdos, tízmilliárdos, és százmilliárdos nagyságrendű bevételekre szert tevő vállalatokat.

Hirdetés

Közös törvényjavaslatot nyújtott be az ún. Mészáros-adóról Szél Bernadett, Hadházy Ákos és Szabó Szabolcs független országgyűlési képviselő – írják közös közleményükben a parlamenti politikusok. A kezdeményezéshez Fekete-Győr András, a Momentum elnöke is csatlakozott.

A törvényjavaslat alapját a Botka László által meghirdetett Nemzeti Szolidaritási Program adta,

amely szerint a közpénzekből meggazdagodó kormányközeli vállalkozók, üzletemberek is vegyék ki részüket a járvány okozta válság teherviseléséből.

A törvényjavaslat kezdeményezői kiemelték: A Mészáros-adót a közbeszerzések legnagyobb győzteseire vetnénk ki, és összességében több száz milliárd forintos bevételt jelentene hazánknak. Ebből a pénzből pótolható a munkájukat és fizetésüket elvesztő emberek jövedelme. Ebből a pénzből maszkok és kesztyűk vásárolhatók. Ebből a pénzből megemelhető az egészségügyi dolgozók fizetése.

A Parlament honlapján is megtalálható törvényjavaslat szerint sávosan növekvő rendszerben vetnék ki az adót az elmúlt nyolc évben állami forrásokból milliárdos, tízmilliárdos, és százmilliárdos nagyságrendű bevételekre szert tevő vállalatokra is. A hozzájárulásokból származó bevételek megfelelő elköltése érdekében elrendelik egy kizárólag a veszélyhelyzet következményeinek elhárítására szolgáló elkülönített állami pénzalap felállítását.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Hadházy Ákos parlament Szél Bernadett törvényjavaslat
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés