• Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Egymillió forint önerőből adományozott egészségügyi szájmaszkokat a Karitáció Alapítvány
Szegeden 2020. április 7. 16:25

Egymillió forint önerőből adományozott egészségügyi szájmaszkokat a Karitáció Alapítvány

Szabó Sándor országgyűlési képviselő közreműködésével háromrétegű egészségügyi maszkokat adományoz a Karitáció Alapítvány a deszki, klárafalvi és kübekházi szociális dolgozóknak, egymillió forint értékben.

Hirdetés
Hirdetés

Jutott az adományból Szegedre is: a Nephrológia és Hypertonia Centrum Dialízis Központjának főnővére vette át a maszkokat. A maszkokból a klinikára érkező és dialízisre szoruló betegeknek adnak majd, így ők biztonságosan gyógyulhatnak, és az egészségügyi dolgozók is nyugodtabban végezhetik a munkájukat. Emellett az alapítvány önkéntesei a városban több tucat szegedi rászoruló családnak juttattak el a védőfelszerelésből.

„A maszkosztás mellett párhuzamosan heti több száz adag meleg étellel, friss salátával és hidegen préselt gyümölcslével, egy igazi vitaminbombával látjuk el már 2 hete a mindennapi hőseinket, akik ebben a kiemelten nehéz időszakban is megfeszített tempóban dolgoznak, hogy az egészségügyi ellátásunk probléma nélkül és akadálymentesen működjön” – mondta el Masa Márton a Karitáció alapítója és programkoordinátora.

A koronavírus miatt kialakult helyzetben az alapítvány mindenkit arra kér, hogy vegye komolyan és tartsa be az ajánlásokat, fogadják meg azokat a tanácsokat, amelyeket a szakemberek javasolnak, hogy mihamarabb a véget érjen a járvány.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Karitáció Alapítvány Szabó Sándor szájmaszk védőfelszerelés