Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. április 7. 09:58

Szájmaszkok a postaládákban, szívecskék a házakon, ablakokban Újszentivánon

Képriport
A Szeged környéki települések közül Újszentivánon is van már koronavírus fertőzött, három helyi lakos betegedett meg. Az önkormányzat saját költségvetéséből vásárolt maszkokat, amelyeket minden felnőtt helyi lakos megkap. Közben a településen is megjelentek a köszönetet kifejező szívecskék.

Hirdetés

A településen hárman betegedtek meg. Egyikük házi hatósági karanténban van, ő külföldi hajóúton volt, ott betegedhetett meg. A másik kettő személyt, a velük egy háztartásban élők védelme érdekében, kórházban ápolják. Valamennyien jól vannak. A három személy a betegséget nem adták tovább, ezt bizonyítják az elvégzett tesztek is.

Putnik Lázár polgármester elmondta, a járványhelyzetre való tekintettel a település költségvetéséből 2 millió forintot átcsoportosított védekezési költségekre.

Ebből többek között 1500 darab mosható szájmaszkot vásároltak. Putnik Lázár hangsúlyozta, minden felnőtt újszentiváni lakos kap a maszkokból, amelyek kiosztása a múlt héten elkezdődött. Mindenkinek a postaládájába dobják be a maszkokat, mert nem szeretnék felesleges találkozásnak kitenni az embereket.

A település első embere arról is beszélt, hogy a bajban összekovácsolódott a falu lakossága, nagyon sokan ajánlották fel segítségüket az önkormányzatnak. Számos önkéntes segítő jelentkezett a hivatalban, de olyan is volt, aki gumikesztyűket, más fertőtlenítőszereket ajánlott fel, és olyan is akadt, aki a védekezés költségeihez járulna hozzá. A Facebookon létrehozták az Újszentiváni koronavírus elleni védekezést támogató csoportot is, hogy összehangolják az önkénteseket. „Az a célunk, hogy minél kevesebb megbetegedés legyen környezetünkben.” – mondta Putnik Lázár.

Az önkormányzat a település közterületein napi szinten végez fertőtlenítést a buszmegállók, a boltok, a posta, az egészségház, az orvosi rendelő és a hivatal környékén. Ennek is az a célja, hogy meggátolják a vírus további terjedését.

Eközben a helyi lakosokból többen összefogtak, hogy köszönetet mondjanak azoknak, akik a járvány ellenére is dolgoznak, például az egészségügyben, a kereskedelemben, a rendvédelemben, vagy a közlekedésben. Nekik köszönhetően a települést ellepték a szívecskék, nagyon sok magánház, intézmény és bolt ablakában, bejárati ajtaján láthatóak.

A nyitóképre kattintva nézze meg galériánkat a kirakott szívecskékről.

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: járvány koronavírus Újszentiván
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés