Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Két családi vállalkozás összefogott és ezer, többször használható maszkot ajándékozott a szegedi szociális munkásoknak
Szegeden 2020. április 6. 21:43

Két családi vállalkozás összefogott és ezer, többször használható maszkot ajándékozott a szegedi szociális munkásoknak

Szegeden is sokan vannak, akik nem maradhatnak otthon, mert számítanak a munkájukra a kórházakban, az idősotthonokban, a kereskedelemben vagy a szállításban. Rájuk gondolt két szegedi családi vállalkozás, amikor ezer biztonságos szájmaszkot ajándékozott az önkormányzatnak. 

Hirdetés

– Hallottuk, hogy Szegeden is több helyen hiányoznak azok az eszközök, amelyek a koronavírustól óvnák meg azokat, akik ilyen nehéz körülmények között is kénytelen másokért dolgozni – mondta el a két vállalkozás – Context-Szeged Kft. és a Fantázia Home – nevében Szakál Szandra ügyvezető.

A két szegedi cég – a Szakál és a Szekeres család vállalkozása – 500-500, összesen ezer szájmaszkot ajánlottak fel a városnak.

Az általuk gyártott maszkok száz százalék pamutból készülnek, 90 fokon moshatók, vasalhatók, fertőtleníthetők és így többször is használhatók.

Az önkormányzat örömmel és köszönettel fogadta a felajánlásokat, és igyekezett az ajándékokat a legjobb helyen hasznosítani.

Jelenleg a szociális intézményekben dolgozóknak van a maszkokra a legnagyobb szükségük, akik több száz szegedinek viszik naponta házhoz az ebédet, bevásárolnak nekik, illetve a bentlakásos intézményekben gondozzák az időseket. 

Zsótér Ágnes, az Egyesített Szociális Intézmény vezetője elmondta, közel ötszáz munkatársuk végzi nap nap után valamilyen formában az idős emberek gondozását, segítését ezekben az embert próbáló hetekben is. Számukra fontos, hogy biztonságban érezzék magukat és ők se fertőzzék meg a veszélynek legjobban kitett idős embereket. 

– Két-két mosható, vasalható szájmaszkot adunk minden munkatársunknak. Így esténként ki tudják fertőtleníteni és naponta cserélni, hogy mindenkinek maximális legyen a biztonsága.

rag

Nézze meg a Szeged Televízió híradós anyagát!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: egészségügyi maszk járvány koronavírus Context-Szeged Kft. Fantázia Home
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés