Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. április 6. 21:15

Hőmérőkkel és hőkamerával szűri a lázas dolgozóit a Pick

Csongrád megye és Szeged legnagyobb élelmiszeripari vállalata több intézkedést is bevezetett, ezekkel a gyártás, a munkavállalók és a fogyasztók biztonságát növelnék.

Hirdetés

Közleményükben azt írják, hogy nem csupán a termeléshez szükséges alapanyagok beszerzése is nehezebb a nemzetközi közúti közlekedés lassulása miatt. Azt is megjegyzik, hogy a kormányrendeletek értelmében

kevesebb dolgozóra számíthatnak, mert sokan maradtak otthon gyerekükre vigyázni.

Higiéniai szigorításokat is bevezettek: a vírusölő kézmosó- és kézfertőtlenítő szereketet már nem csak az üzembe lépéskor, munka közben is használhatják a dolgozók. Az irodai kilincseket óránként fertőtlenítik.

„A telephelyi beléptetésnél hőmérők és/vagy hőkamerák biztosítják, hogy lázas munkavállalók ne léphessenek be a gyár területére.

A telephelyeinkre érkező szállítójárművek sofőrjeire a legszigorúbb higiéniai előírások vonatkoznak: egyszer használatos szájmaszkot és gumikesztyűt kell viselniük, kezeiket és eszközeiket fertőtleníteniük kell, és a járműből való kiszállásukat korlátoztuk. Megváltoztattuk az étkezési rendet is annak érdekében, hogy az egyes üzemrészek ne érintkezhessenek egymással, csökkentve a kockázatát egy lehetséges fertőzés átadásának, valamint az étkező felületek fertőtlenítésre kerülnek az egyes étkezések között” – mondta el Heltai Lajos, a Pick Szeged Zrt. Termelési igazgató helyettese.

Azt is közölték, hogy minden dolgozót elláttak védőeszközökkel az üzem területén és szájmaszkokkal a munka utáni napi teendőkhöz is. Akinél csak lehetett, elrendelték az otthoni munkavégzést. Utóbbi érdekében informatikai fejlesztések is voltak a Picknél. Költségtérítést adnak a saját járművek használatára, hogy ne kelljen a közösségi közlekedést használni. 

A fizikai dolgozók bónuszokat kapnak a feszített tempójú munkáért. Módosították a munkaidőkeret, így meg tudják taratni a dolgozókat, és kiszámítható béreket tudnak adni – teszik hozzá.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: járvány koronavírus Pick Zrt.
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés