Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Nyitottak az önkéntesek fogadására az egyetemi klinikákon, Szegeden éppen a létszámfelmérés zajlik
Szegeden 2020. április 6. 14:25

Nyitottak az önkéntesek fogadására az egyetemi klinikákon, Szegeden éppen a létszámfelmérés zajlik

Több helyen már elkezdődött a toborzás, a Semmelweis Egyetemen és Debrecenben már a segítők alkalmazása is.

Hirdetés

A Szegedi Tudományegyetemen felmérik a veszélyhelyzetben a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központban felmerülő feladatok ellátására vállalkozó önkéntesek létszámát.

Az egyetemen dolgozó egészségügyi és nem egészségügyi végzettségű dolgozók, beleértve az igazgatásban foglalkoztatottakat is, az adott szervezeti egység vezetőjénél, a hallgatók online felületen jelentkezhetnek önkéntes segítőnek.

Az igényeknek megfelelően a klinikai központ a kiválasztott egyetemi polgárokkal önkéntes segítői jogviszonyt létesít.

A Semmelweis Egyetem az elsők között szervezte meg az önkéntes segítők felvételét a mindenkori járványügyi helyzethez igazodva. A központi, és az egyes klinikák szintjén is folyamatosan zajlik oktatásuk, és az aktuális helyzethez illeszkedően segítői alkalmazásuk.

A Debreceni Egyetemen is megkezdődött az önkéntes segítők bevonása a veszélyhelyzet kezelésével összefüggő munkákba – közölte az intézmény sajtóirodája. Első lépésként a hatodéves, szigorló orvostanhallgatókat toborozzák. Eddig 75, 61 magyar és 14 külföldi hallgató regisztrált a belgyógyászat, a gyermekgyógyászat, a sebészet, a szülészet, a neurológia és a pszichiátria területén. Őket bevonják a napi munkába, és hamarosan megkezdődik a veszélyhelyzet kezelésével kapcsolatos speciális képzésük is. Szükség esetén a debreceni sürgősségi klinikán is szolgálatot teljesítenek majd az önkéntesek.

A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjában az ellátás biztosított. Amennyiben a későbbiekben a helyzet úgy kívánja, a Pécsi Tudományegyetem is kész önkéntesek fogadására, a szakmai szabályok maximális betartása mellett, szakági iránymutatás mentén – közölte az intézmény.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: járvány kórház koronavírus önkéntes Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ toborzás világjárvány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés