Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • 344 millióból kívül-belül megújul, megszépül Szeged egyik legnagyobb bölcsődéje
Szegeden 2020. április 6. 12:16

344 millióból kívül-belül megújul, megszépül Szeged egyik legnagyobb bölcsődéje

Képriport
A munkák már elkezdődtek a Siha közi bölcsődében, amit a gyerekek jövő év elejétől használhatnak majd újra.

Hirdetés

2017-ben indult el Szegeden a bölcsőde felújítási program, amely keretében eddig öt intézményt, a Cső, a Dobó, az Agyagos és a Gyík utcait, valamint a szentmihályit újítottak fel.

Az önkormányzat uniós forrásból és saját költségvetéséből 1 milliárd 18 millió 200 ezer forintot fordított erre a célra.

A program idén a Siha közi bölcsőde felújításával folytatódik. A kivitelezés már elkezdődött, a gyerekek és a dadák helyét szakemberek vették át, akik először a bontási munkálatokat végzik el.

Ménesi Imre, a körzet önkormányzati képviselője elmondta az intézmény teljes körű felújítására

uniós forrásból 313 millió forintot fordít az önkormányzat, amelyet saját forrásból 31 millió forint önrésszel egészített ki.

Hozzátette, a bölcsőde korszerűsítését a közbeszerzési eljárásban nyertes szegedi vállalkozás, a HPQ Plus Kft. végzi.

Az újrókusi lakótelepen működő Siha közi bölcsőde az 1980-as években panelelemekből épült, jelenleg 96 férőhelyes, Szeged egyik legnagyobb ilyen intézménye.

Tapasztó Sándor, a Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft. projektigazgatója elmondta, a felújítás során hőszigetelés és új vakolat kerül a külső falakra. Korszerű nyílászárókra cserélik a régi ajtókat, ablakokat. A fűtésrendszer is megújul: modernizálják az elavult hőközpontot, kicserélik a csöveket és a radiátorokat. A lapos tető hő- és vízszigetelést kap, valamint napelemeket szerelnek rá. Az épületeken kívül és belül is korszerűsítik az elektromos hálózatot és a világítótesteket.

Tapasztó hangsúlyozta, ezeknek a fejlesztéseknek köszönhetően jelentősen csökkenni fog a bölcsőde energiafelhasználása, ráadásul az energia egy része megújuló forrásból származik majd, és kevesebb üvegházhatású gáz kerül a levegőbe, tisztábbá, egészségesebbé válik a környezet.

Emellett korszerűsítik a víz- és szennyvízhálózatot, illetve a csapadékvíz-elvezetést is. Járdákat építenek a kerítésen kívül és belül, és akadálymentesítésítik az épületet. A bölcsőde helyiségeiben felújítják a padlóburkolatokat, lefestik a falakat, kicserélik az ajtókat. Korszerűsítik a mosdókat és a vizesblokkokat, kibővítik a tornaszobát, áthelyezik a sószobát.

Ménesi Imre a felújítás kapcsán még kiemelte,

az intézmény udvara is megújul, árnyékolókat szerelnek az épületek napfényes homlokzatára, valamint 3 millió forint értékben új játékokat és bútorokat is kap a bölcsőde.

A felújított bölcsődét a tervek szerint jövő év elején vehetik birtokba a gyerekek és az ott dolgozók.

V. I.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradós anyagát!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bölcsőde felújítás Ménesi Imre Siha közi bölcsőde
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés