• Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Itt a nagy lehetőség! Mutassa meg, Nemesi Pál, hogy nemcsak elméletben lobbizik Szegedért!
Szegeden 2020. április 6. 11:32

Itt a nagy lehetőség! Mutassa meg, Nemesi Pál, hogy nemcsak elméletben lobbizik Szegedért!

Egy polgármesterjelölti kampány épült arra, hogyan tud majd a városért lobbizni a Fidesz–KDNP jelöltje, sőt, utána is szó volt arról, segít. Most jól láthatóan megtehetné. Nemesi Pál! Csatlakozik Botka László fölhívásához? Befizetné a cégcsoportja a rá eső részt?
Hirdetés
Hirdetés

„Amelyik cég 2010 óta több, mint 5 milliárd forint értékben nyert közbeszerzést, az hozzájárulásként fizesse be a szolidaritási alapba ennek a pénznek az 1 százalékát, aki több mint 10 milliárdot nyert, az a 2 százalékát, akik pedig 100 milliárd forintnál többet kaptak, azok 3 százalékot adjanak be az alapba”

– olvasható Botka László Nemzet Szolidaritási Programjában.

„A Ferroép-csoport két vezető cége, a FERROÉP Zrt. és a FERROÉP-SZER Épületgépész Kft. az elmúlt 10 évben a közbeszerzési adatbázisból történt gyűjtésünk alapján 23,2 milliárd forintnyi közbeszerzést nyert el”

– írta meg az átlátszó még tavaly októberben az önkormányzati választási kampányban.

Ha ezt a 23,2 milliárdot tekintjük hivatkozási alapnak, akkor Nemesi Pál, ezt a 464 millió forintot hajlandó lenne a cégcsoportja betenni ebbe a bizonyos alapba? Ez majdnem annyi, mint amennyit az önt támogató pártok elvesznek Szegedtől gépjárműadó formájában.

Ennyi pénzért az emberek igen jelentős része lottószelvényt vesz. Ezt a főnyereményt látványosan átadhatná: kivehetné a bankból, szép kis téglatesteket lehetne építeni tíz- meg húszezresekből, majd maga köré gyűjthetne mindenkit, és elmondhatná, örömmel segített Szegeden, az országon.

Bár tényleg így lenne, bár tényleg így tenne...

Ezzel minden eddig elmaradt és minden eztán tervezett lobbitevékenységet kiválthatna, beszélnék az emberek, igen, a Nemesi (végre) tett valamit értünk.

Garai Szakács László

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Botka László Ferroép járvány koronavírus Nemesi Pál Nemzeti Szolidaritási Program pandémia világjárvány