Túl a városon 2020. április 6. 09:34

Koronavírus: négy újabb halott, 744 hivatalosan azonosított fertőzött van Magyarországon

Ezek hazai koronavírus-számok hétfőn délelőtt.
Hirdetés
Hirdetés

Miután szombatról vasárnapra két 80 év feletti ember halt meg a koronavírus-járványban Magyarországon,

hétfőre újabb négy idős krónikus beteg veszítette életét, ezzel a hazánkban elhunytak száma 38-ra emelkedett.

koronavirus.gov.hu oldal aktuális információi szerint 

a Magyarországon hivatalosan azonosított fertőzöttek száma 744-re nőtt, 67-en már meggyógyultak, 14 ezer 325-en vannak hatósági házi karanténban és 22 ezer 282 mintavétel történt eddig.

Az oldalon olvasható közlemény szerint még mindig a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. Az azonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek.

A tájékoztató oldal ezúttal is kiemeli, hogy a tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.

Ehhez ezúttal már hozzátették, hogy különösen kérik a Budapesten élőket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

Továbbra is azt írják: ahogy az eddig elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérik az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy a helyi önkormányzat segítségét.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: adat járvány koronavírus világjárvány