Hirdetés
Túl a városon 2020. április 6. 04:55

Kórházba került Boris Johnson a koronavírus miatt

A brit miniszterelnökről tíz napja állapították meg, hogy fertőzött.

Hirdetés

A londoni kormányfői hivatal szóvivője vasárnap este közölte: Boris Johnson kórházba került, de csak elővigyázatosságból, a lépést Johnson orvosa javasolta, miután a konzervatív párti miniszterelnök egyes tünetei, például a magas láza, nem csökkentek az elmúlt napokban. Johnsont tehát nem sürgősséggel, hanem kivizsgálásra vitték kórházba, miután úgy döntöttek, hogy észszerű lenne, ha kórházi orvosok is megvizsgálnák a kormányfőt.

A Downing Street szóvivője szerint Boris Johnson változatlanul ellátja miniszterelnöki feladatait és kapcsolatban van kabinetje tagjaival.

A szóvivőn keresztül a miniszterelnök ezúttal is köszönetet mondott a brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) tagjainak a járvány megfékezését célzó rendkívüli munkájukért, egyben ismét arra szólította fel az embereket, hogy a kormány útmutatásának megfelelően maradjanak otthon.

Az 55 éves Johnsonról március 26-án állapították meg, hogy megfertőződött a Covid-19-járványt okozó SARS-CoV-2 nevű vírussal, miután a vírus okozta betegség enyhe tüneteit észlelte magán.

Az eredeti terv alapján a brit kormányfő elkülönítése péntekig tartott volna, Johnson azonban már csütörtökön bejelentette a Twitteren egy videóüzenetben, hogy még karanténban kell maradnia, mivel nem épült fel teljesen, továbbra is észleli a fertőzés egyes tüneteit.

Carrie Symonds, Johnson várandós élettársa szombaton, szintén a Twitteren azt írta, hogy ő is észleli magán a koronavírus-fertőzés fő tüneteit, emiatt az elmúlt hetet ágyban töltötte. Szerinte nem volt szükség szűrővizsgálatra, és az egyheti ágynyugalom után már erősebbnek érzi magát, állapota javul.

Boris Johnson szóvivője február végén jelentette be, hogy a 32 éves Carrie Symonds, akit a kormányfő nemrégiben eljegyzett, várandós, és a pár gyermekének születése a nyár elejére várható.

Nagy-Britanniában az új koronavírus által okozott betegségen átesett az elmúlt napokban Matt Hancock brit egészségügyi miniszter és Károly trónörökös, II. Erzsébet királynő 71 éves fia is, de ők már felépültek, és elkülönítésük véget ért.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Anglia betegség Boris Johnson járvány kórház koronavírus miniszterelnök Nagy-Britannia világjárvány