Hirdetés
Túl a városon 2020. április 5. 16:14 Forrás: mti

Ingyen parkolhatnak az autósok hétfőtől az egész országban

Hétfőtől díjmentes lesz a közterületi parkolás Magyarországon - közölte Orbán Viktor az MTI-vel. A kormányfő szerint a kormány vasárnap a helyzet megoldása érdekében rendeletet alkotott, amely a Magyar Közlönyben még a nap folyamán megjelenik.

Hirdetés

„A koronavírus-járvány elleni védekezés egyik legfontosabb eszköze az emberek közötti biztonságos távolság fenntartása. Mivel zsúfolt tömegközlekedési járatokon ez nem vagy csak korlátozottan lehetséges, fontos, hogy aki tudja, használhassa a saját autóját”,

emiatt indokolt a kerületi parkolási díjak megszüntetése - jelentette ki a miniszterelnök.

A Fidesz fővárosi frakciója hetek óta szeretné, ha ingyenes lenne a parkolás Budapesten. Karácsony Gergely főpolgármester nem támogatta az ötletet, mert szerinte a lépés forgalmi káoszhoz vezetne. Hasonlóan gondolkodott két fideszes polgármester, Szentgyörgyvölgyi Péter (V. kerület) és Pokorni Zoltán (XII. kerület), akik azt írták az Index kérdésére, hogy az ingyenes parkolás bevezetése sértené a helyben élők érdekeit, és megnövelné a forgalmat a kerületekben. Korábban egyébként jelentősen javultak a légszennyezettségi adatok a magyar városokban jelentősen visszaesett autósforgalomnak köszönhetően.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: ingyenes parkolás